Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia a un 50% els descomptes del bus urbà per a joves

Les noves tarifes per a les targetes Bus18 i Bus25 de TMG seran efectives per als títols adquirits a partir d’aquest diumenge dia 1 de gener

L’Ajuntament de Girona ha ampliat la bonificació en els abonaments del bus urbà de TMG. Si des de l’1 de setembre, les targetes Bus18 i Bus25 per a joves empadronats a la ciutat comptaven amb un descompte del 30%, ara aquesta xifra s’ampliarà fins al 50% arran del nou decret llei del govern espanyol per fer front a la inflació. Alhora, l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona ha aprovat també l’ampliació de les bonificacions dels títols del transport públic més recurrents. La T-10 i la T-10/30 comptaran amb un descompte del 50%, igual que les T-50/30 i T-MES que ja el tenien aplicat. 

Mantenim les polítiques de posar les màximes facilitats per utilitzar el transport públic, amb l'objectiu de potenciar-ne l'ús. Amb aquesta rebaixa esperem que més persones es decideixin a agafar el bus per als seus desplaçaments, i així entre tots avançar en models de mobilitat més sostenibles”, afirma la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. 

Les noves tarifes seran efectives per als títols adquirits a partir d’aquest diumenge, dia 1 de gener. La targeta Bus18 passarà de costar 6,50 euros per 30 viatges i 21,50 euros per 120 viatges a 3,25 euros i 10,75 euros respectivament. Pel que fa a la targeta Bus25 els preus passaran de 12,50 euros per 30 viatges i 45,50 euros per 120 viatges a 6,25 euros i 22,75 euros respectivament. A més, cal recordar que la targeta Bus70 permet realitzar 40 viatges mensuals gratuïts, igual que l’abonament Bus Social.  

D’altra banda, les targetes multiviatge T-10 i T-10/30 de l’ATM també tindran una rebaixa de la tarifa del 50% a partir de l’1 de gener, igualant-se d’aquesta manera a les T-50/30 i T-MES que ja el tenien aplicat des del setembre passat. 

Aquestes noves condicions s’han impulsat arran del nou Real Decret Llei 20/2022 que ha aprovat aquesta setmana el Consell de Ministres, que vincula la bonificació del 30% del preu del transport públic a què la resta d’administracions competents aportin el 20% restant per assolir una rebaixa mínima del 50%.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Girona continua treballant per la gratuïtat de la Girocleta dels 16 als 18 anys i que tots els centres escolars que treballen amb menors de 12 anys –no només els públics- puguin disposar de la Bus12 Educació.

Cal recordar que en els autobusos de TMG els bitllets es compren a l'interior dels busos, en el moment de pujar, i exclusivament amb targetes bancàries sense contacte o mòbil NFC. Les targetes Bus18, Bus25, Bus65, Bus70 i Bus Social s'han de sol·licitar i recollir a l'oficina situada a l'estació d'autobusos interurbana de Girona. Els abonaments de l’ATM també es poden comprar i recarregar en aquest punt i a qualsevol establiment del centre de venda i recàrrega de l'ATM. Els autobusos de TMG només recarreguen targetes Bus18 i Bus25 mitjançant targeta bancària sense contacte o mòbil NFC. Els infants de menys de 4 anys viatgen gratuïtament.

Per a més informació sobre les tarifes podeu consultar el web de TMG

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.