Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona repararà la calçada de cinc punts de la ciutat

Els treballs tenen un cost de 69.375,66 euros i es duran a terme aquesta setmana.

L’Ajuntament de Girona repararà la calçada de cinc punts de la ciutat: la travessia del Carril, la cruïlla de la plaça de Catalunya amb el carrer de Joan Maragall, el carrer de Pep Colomer i Martí, el carrer de Bonastruc de Porta i la cruïlla dels carrers d’Empúries i de Pamplona. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Agustí y Masoliver SA i tenen un cost de 69.375,66 euros (IVA inclòs). Està previst que els treballs es duguin a terme aquesta setmana. 

“Són actuacions de cirurgia més fina, per millorar punts molt concrets que necessiten intervenció i recuperar les condicions ideals per al trànsit. Aquestes obres es complementen amb els asfaltatges de més abast, incloent carrers sencers, que hem anat tirant endavant aquests últims anys, així com la pintura de les marques viàries que també estem desenvolupant en diferents sectors. Estem posant al dia la via pública de Girona”, afirma la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.  

L'estat actual del paviment d'aquestes vies es troba malmès pel pas del temps i per l’important volum de trànsit rodat que tenen aquests carrers. Les obres tenen per objectiu reparar les parts deteriorades i millorar determinats elements de la via pública. 
 
Els treballs començaran demà en dos punts: a la travessia del Carril i a la cruïlla de la plaça de Catalunya amb el carrer de Joan Maragall. En aquestes vies es repararà el ferm de forma superficial. Les dues actuacions es duran a terme en dia festiu per reduir les afectacions a la circulació de vehicles, ja que no hi ha tant de trànsit com en un dia laborable. 

Davant d’aquests treballs, els vehicles que vulguin accedir a la plaça de Catalunya hauran de desviar-se pel carrer del Carme. També es veuran afectades les línies L1 i L6 del bus urbà, ja que quedarà anul·lada la parada de la plaça de Pompeu Fabra i la del passeig del General Mendoza. Tanmateix, hi haurà una parada provisional davant del número 76 de la Gran Via de Jaume I, per l’L1, i davant del Mercat del Lleó, per l’L6. 

Referent a les obres de la travessia del Carril, no es permetrà la circulació en aquest carrer ni a la plaça del Poeta Marquina, però es garantirà l'accés als guals. També es veuran afectades les línies L3 i L5 del bus urbà. L’L3 anul·larà les parades de les places del Poeta Marquina i del Marquès de Camps, i l’L5 deixarà sense efecte la mateixa parada de la plaça del Poeta Marquina i les de la Punxa i Sant Narcís (direcció Girona).
 
Divendres, dia 14 d’octubre, s’intervindrà en el carrer de Pep Colomer i Martí. Es rehabilitarà el ferm de forma estructural, és a dir, se sanejaran les capes de base del carrer i es repararà la capa superficial del paviment. Davant d’aquestes obres, s’ha aprofitat per realitzar millores en el sistema d’aigua potable del carrer, és per aquest motiu que la via està tallada a la circulació de vehicles des del 3 d’octubre. 
 
En el carrer de Bonastruc de Porta s’asfaltarà el pas de vianants que hi ha a l’altura del número 9, entre les vies del tren i l’escola Joan Bruguera. L’actuació es durà a terme aquest dissabte, dia 15 d’octubre, quan no hi ha classes escolars. Els vehicles que circulin pel carrer de Bonastruc de Porta en direcció nord es desviaran pel carrer de Miquel Blay.

Aquest dia també es millorarà la calçada de la cruïlla dels carrers d’Empúries i de Pamplona. En aquest cas, quedarà prohibit circular pel carrer de Pamplona durant l'horari de les obres.

Més informació sobre les afectacions circulatòries
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.