Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona repararà Les lletres toves malmeses de forma accidental

L’incident es va produir durant les tasques de neteja dels vidres de l’edifici de la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

L’Ajuntament de Girona té previst reparar dues de les peces de l’escultura Les lletres toves que van ser malmeses accidentalment el passat dia 30 de juny, durant les tasques de neteja dels vidres de l’edifici de la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. Concretament, una grua va topar amb les lletres “c” i “b”, que van quedar fracturades i abonyegades. L’escultura, que data del 1980, és obra de l’artista Francesc Torres Monsó i està situada a la plaça de l’Hospital.

De moment, el consistori ja ha procedit a retirar la lletra “c”, especialment malmesa, per evitar possibles accidents, però en canvi manté la “b”, que es repararà in-situ. També té previst reparar el paviment. El procediment es tramitarà a través d’una reclamació via assegurança de l’empresa de neteja responsable de l’accident.

“Des de l’Ajuntament de Girona hem actuat amb celeritat des del primer moment per iniciar els tràmits de reparació i recuperació del conjunt artístic de les ‘lletres’, que són una de les escultures més populars de Girona”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Les lletres de ferro i pintades de color taronja, blau, groc i vermell es van elaborar amb motiu de l'Any Internacional del Nen amb la col·laboració de la Banca Mas Sardà, i van esdevenir ser la primera escultura que es va posar al carrer per iniciativa de l'Ajuntament democràtic dins la Campanya d'Escultures al Carrer del 1980.

En principi, les lletres havien de ser les quatre primeres lletres de l'abecedari, “a, b, c, d”, però en el moment de fer la maqueta de la lletra “d”, aquesta va quedar girada i, accidentalment, es va convertir en una “q”, fet que li va donar un nou joc a l'escultura. Amb Les lletres toves, Torres Monsó ret homenatge a les lletres i colors de Joan Miró. Avui en dia, la popular “a,b,c,q” és una escultura pública, visitable, viva i utilitzada per tots els infants que passen per aquest carrer de la ciutat.

L'escola Eiximenis de Girona utilitza Les lletres toves com a procés d'aprenentatge i mètode pedagògic per als cursos de P3, P4 i P5, de manera que l’obra forma part del currículum de l'escola. A través de les lletres, els escolars treballen el volum i els colors, i coneixen també l'obra i la figura de Torres Monsó.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.