Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona construeix una vorera en un tram del camí Vell de Fornells, al barri de Palau-sacosta

L’actuació és una demanda dels veïns i veïnes a través dels pressupostos participats

Imatge de l’estat actual del tram

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les obres de construcció d’una vorera en un tram del camí vell de Fornells, al barri de Palau-sacosta. Els treballs van començar la setmana passada i consisteixen en crear una zona de pas segur per a les persones vianants entre el número 13 i l’encreuament amb el carrer del Mas Figueres. Aquesta actuació és una demanda dels veïns i veïnes del barri de Palau-sacosta en el marc dels pressupostos participats del 2018 i 2019. 

“Aquesta és una actuació important i necessària perquè la ciutadania pugui passejar i caminar tranquil·lament i, sobretot, amb tota la seguretat per aquest camí del barri de Palau-sacosta. Es tracta d’un tram del camí vell de Fornells que, per un costat del carrer, no comptava amb vorera i que, un cop finalitzin les obres, permetrà poder circular amb condicions per aquesta via. Alhora, el nou pas complirà amb tots els requisits d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.  

El punt d’actuació és una zona verda, on fins aleshores no hi havia vorera. El nou pas tindrà una distància d’uns 100 metres. La primera part de les obres consisteixen en el moviment de terres i la tala de l’arbrat i les branques afectades. Tot seguit, es passarà a la construcció de la vorera amb formigó. També es col·locaran tres embornals amb un tub d’evacuació de l’aigua de la pluja, que passarà per sota la vorera i abocarà l’aigua al medi natural. 

El punt d’actuació llinda amb una zona verda. Fins ara no estava pavimentat, tot i que hi havia vorada i enllumenat. El nou pas tindrà una amplada aproximada de 2,50 m al llarg dels gairebé 100 metres de distància.

Les obres van a càrrec de Construccions Pere Miquel S.A i s’han adjudicat per un preu de 19.398,79 euros (IVA inclòs). Està previst que finalitzin en 4 mesos. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.