Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova l’adquisició de tres autobusos i actuacions en centres educatius per 215.000 euros

Part de les propostes provenen del pla d’inversions elaborat pel govern

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per ple l’adquisició de tres autobusos, i diferents actuacions en centres educatius valorades en 215.000 euros. Les inversions relatives a l’adquisició dels vehicles s’ha aprovat per unanimitat; mentre que la inversió en els equipaments educatius s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts per Catalunya, PSC, ERC i Cs, i amb l’abstenció del grup municipal de Guanyem Girona.

Per una banda, el ple ha aprovat una modificació de crèdit de 500.000 euros per la compra de dos nous autobusos. D’aquesta manera es podrà començar el procés de licitació, adjudicació i fabricació dels vehicles, que hauran de ser entregats abans de finalitzar aquest 2021. D’altra banda, en el ple s’ha autoritzat també un aval a Transports Municipals del Gironès (TMG) perquè l’empresa de transport públic pugui comprar un autobús més, per 250.000 euros. Aquestes tres adquisicions permetran renovar la flota d’autobusos del transport públic. Els nous busos són de gas natural comprimit (GNC), compten amb més capacitat, són menys contaminants i més eficients, suposen un cost menor en reparacions i són més confortables tant pels conductors com pels passatgers. 

Per altra banda, l’Ajuntament de Girona ha aprovat destinar 215.000 euros a actuacions en centres educatius. En concret, s’invertiran 35.000 euros a canviar les finestres del col·legi Verd, 40.000  euros per reparar la façana de l’Escola Santa Eugènia que dóna al carrer de la Maçana i 15.000 euros per millores a l’Escola Annexa. També es destinaran 100.000 euros a la compra de mobiliari i material per les escoles bressol municipal i, especialment, 20.000 euros pels canviadors de l’escola bressol Cavall Fort i 5.000 euros a millores a l’escola bressol El Tren. 

Els dos autobusos i les inversions en centres educatius provenen del pla d’inversions elaborat pel govern de després que l’Estat eliminés el sostre de despesa per poder fer inversions extraordinàries durant aquest any.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.