Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona posa en marxa un dispositiu preventiu pel possible risc de nevades a la ciutat

L’objectiu de les actuacions és garantir la mobilitat davant l’avís de situació meteorològica de perill per nevada a tot Catalunya.

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa avui un dispositiu preventiu pel possible risc de nevades generalitzades a Catalunya, que podrien afectar la ciutat al llarg de dissabte. El protocol s’ha activat després de l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya de situació meteorològica de perill de neu a cotes baixes a tot el territori català, previst pel dia 9 de gener.

Arran d’aquesta situació, i de forma preventiva, el consistori ha previst diverses actuacions amb l’objectiu de garantir la mobilitat dins la ciutat, especialment en punts essencials com hospitals o en vies principals, així com el servei d’autobusos.

La Policia Municipal de Girona seguirà l’evolució meteorològica en les vies urbanes de la ciutat situades a una major altitud, per exemple al barri de Montjuïc, on la probabilitat de nevades pot ser més alta; i juntament amb Protecció civil controlaran possibles afectacions a mesura que avanci la jornada.

A més, hi ha dos vehicles de Girona+ Neta equipats amb pales i sal per treure neu i evitar la presència de glaç a les carreteres, a banda de personal amb equips individuals per a neteges puntuals. En cas d’acumulació de neu, hi hauria preparades tres màquines d’obres públiques per ajudar a retirar-la. Finalment, s’han repartit tanques de circulació en 36 punts de Girona per tallar el trànsit en cas d’afectacions a la calçada.

Consells preventius en cas de nevades
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.