Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona redactarà el Pla de mobilitat de l’àrea urbana que inclou 11 municipis

El ple ha aprovat avui el conveni de col·laboració entre els diferents ajuntaments i ens per a la redacció, finançament i contractació del nou document. El punt ha comptat amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra i Ciutadans; l’abstenció del grup municipal del PSC, i el vot en contra de Guanyem Girona.

L’Ajuntament de Girona es farà càrrec de la redacció del Pla de mobilitat de l’àrea urbana, que inclou la ciutat i 10 municipis veïns més. L’objectiu d’aquest document és treballar de forma conjunta els nous reptes i necessitats de la mobilitat en cada una de les localitats i en l'entorn conjunt de l'àrea urbana de Girona. 

El consistori ha aprovat avui per ple el conveni de col·laboració per a la redacció, finançament i contractació del Pla entre els diferents ajuntaments i entitats administratives amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra i Ciutadans; l’abstenció del grup municipal del PSC i el vot en contra de Guanyem Girona. Aquest conveni inclou delegar al consistori gironí la redacció i contractació del Pla. 

“El Pla de mobilitat de l’àrea urbana de Girona és una proposta pionera pel territori i una oportunitat per als municipis implicats. Volem que sigui un instrument per fomentar la mobilitat sostenible, amb una visió global i de gestió supramunicipal, que compti amb el consens de tothom”, ha explicat la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, durant el ple. 

La confecció d’aquest nou document neix de la necessitat de revisar i actualitzar el pla de mobilitat vigent a la ciutat de Girona, aprovat el 2014 i d’àmbit exclusivament municipal. La voluntat ara és fer un pas més i incloure tota l’àrea urbana a l’hora de configurar les estratègies de mobilitat sostenible de les persones i de les mercaderies. El resultat serà el "Pla de mobilitat urbana sostenible supramunicipal de Girona".

Concretament, s’ha proposat realitzar el pla conjuntament amb els municipis que tenen una mobilitat interdependent i les entitats supramunicipals que ofereixen solucions d'accessibilitat en aquests territoris. Es tracta dels municipis de Girona, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix; i, pel que fa a les entitats, el Consell Comarcal del Gironès; el Consorci del transport públic de l'Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat i la Diputació de Girona. 

Mobilitat i Via Pública
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.