Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Mireia Hernández i Dalia Santiago completen el pòquer d’ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení 2024

La lloretenca acaba de guanyar la medalla de plata de duet mixt, fent parella amb Dennis González, en el mundial de natació sincronitzada, i la taekwondista de Ripoll disputarà els Jocs Paralímpics de París

Fotografia de Mireia Hernández en plena competició, i una de Dalia Santiago, al gimnàs Lee Young Ripoll, del seu pare

Tot està a punt perquè aquest diumenge, 10 de març, el centre de la ciutat de Girona aculli la dotzena edició de la Jornada de l’Esport Femení, una activitat pensada per fer visible l’esport femení, buscar un reconeixement social i treballar per la igualtat d’oportunitats per a totes les esportistes.

Mireia Hernández i Dalia Santiago completen la nòmina d’ambaixadores d’enguany i s’afegeixen a la triatleta de Girona Sara Bellapart i la presidenta del Club Natació Olot, Gemma Soy. Totes quatre han confirmat la seva presència diumenge a la jornada.

Mireia Hernández (Lloret de Mar, 2002) és una de les figures emergents de l’esport a les comarques gironines. Fa menys d’un mes, va guanyar la medalla de plata de duet mixt lliure, fent parella amb Dennis González, en el mundial de natació artística disputat a Doha (Qatar). En el mateix campionat, van fregar el podi i van ser quarts en el duet mixt tècnic per una penalització que els va deixar a tres punts de la medalla.

Guanyadora de títols estatals en totes les categories (aleví, infantil, júnior i absolut), ha pujat al podi en diverses modalitats en proves de la Copa del Món. El recent èxit a Doha s’afegeix a les dues medalles de bronze en mundials que acumulava (equip i duet mixt) i a la medalla d’or en els Jocs Europeus del 2023 a Polònia, també en duet mixt, fent parella amb Dennis González.

Estem fent un gran treball, estem fent visible el potencial de les dones en l’esport. Els nostres resultats són el mirall del talent, l’esforç i la disciplina. Hem fet camí, però encara queda arribar més lluny. Poder formar part d’aquest creixement em fa feliç. Tant de bo en un futur gaudim d’una igualtat plena. Plena en l’àmbit dels mitjans de comunicació, econòmic i polític, entre d’altres. En l’èxit esportiu, ja som al cim”, afirma Mireia Hernández, que actualment combina la pràctica esportiva d’alt nivell amb els estudis de medicina.

Hernández ha destacat la importància d’esdeveniments com el de diumenge: “Es necessita difusió, i gràcies al treball de visibilitat que s’està realitzant, com és la Jornada de l’Esport Femení, fem passos de gegant. Gràcies a l’esforç d’entitats, esportistes i federacions, estem fent créixer l’esport femení, animant i fent ressò del fet que tots podem escriure històries, i totes tenim dret a somiar-les. Però, sobretot, necessitem els recursos per treballar-les i lluitar per elles. Gràcies a aquests programes, seguim accelerant, donant peu a la participació, i seguim dins el camí que ens portarà a la fita proposada”.

A Dalia Santiago (Ripoll, 1998), la passió pel taekwondo li ve d’herència. El seu pare, Juan Antonio, va ser bicampió d’Europa i cinc cops medallista en mundials, i, des del 1996, regenta el gimnàs Lee Young Ripoll. Per tant, no és estrany que, tot i practicar també gimnàstica esportiva i ball, hagi acabat apostant per aquest esport.

Des que forma part de l’equip estatal paralímpic (2019), ha guanyat, entre d’altres, una medalla d’or i una de plata en els europeus, i quatre medalles en el Grand Prix (una d’or i tres de bronze). Aquest estiu, competirà a París en els seus primers Jocs Paralímpics, després de quedar-se a les portes de competir a Tòquio. Allà, hi participarà en la categoria de K44 (en què prenen part esportistes amb una discapacitat lleu a les extremitats superiors) de més de seixanta-cinc quilos, i hi viatjarà amb la màxima ambició.

Ara mateix, l’esport femení està en ple creixement i, a poc a poc, va adquirint la mateixa importància que el masculí. En aquest sentit, és molt important el paper dels mitjans de comunicació. Si es fan ressò de l’esport femení, farem entendre d’una vegada per totes que forma part de la nostra cultura”, ha explicat.

I hi ha afegit: “La jornada de diumenge és una bona manera de mentalitzar totes les dones del fet que poden practicar l’esport que vulguin. Però la normalització arribaria si es fessin jornades mixtes, d’homes i dones junts”.

La Jornada de l’Esport Femení, que va néixer el 2013, l’organitzen l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès.

Tríptic de la jornada
Web de la jornada
Tornar