Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà el diumenge dia 17 de desembre la 17a Marató per a La Marató de TV3

L’Ajuntament de Girona, el Club Atletisme Girona i els Bombers de la Generalitat organitzen de forma conjunta aquesta prova esportiva solidària

Imatge de la presentació de la iniciativa avui al pont de Pedra amb representants de l’Ajuntament de Girona, del Club Atletisme Girona i dels Bombers de la Generalitat.

L’Ajuntament de Girona, el Club Atletisme Girona i els Bombers de la Generalitat organitzaran el diumenge 17 de desembre la 17a Marató per a La Marató de TV3. La prova, que coincidirà amb la 31a edició de La Marató de TV3, té com a objectiu mobilitzar atletes populars i ocasionals, caminants i ciutadania en general per tal de fer un donatiu per al programa, enguany dedicat a la salut sexual i reproductiva.

"Aquest acte demostra que els gironins i gironines tenim la solidaritat com a bandera i l'esport com a eina, perquè Girona és una ciutat d'esport i solidaritat. I tenim molt clar que fer esport és fer salut", ha remarcat el regidor d’Esports i de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran Martínez.

Com en els darrers anys, atletes del Club Atletisme Girona faran 37 voltes a un circuit urbà per completar el recorregut d’una marató (42,195 km) acompanyats per un binomi de bombers totalment equipats amb l’equip d’intervenció en modalitat de relleus. La finalitat de l’activitat és que la gent s’hi apunti en algun tram del recorregut i pugui acompanyar els i les atletes fent almenys una volta del total, sigui corrent o caminant.

El centre neuràlgic de la marató serà la cruïlla del carrer de Santa Clara amb el carrer Nou. El tret de sortida serà a les 9 h des del carrer de Santa Clara (a l’alçada del pont de Pedra). El circuit urbà que es recorrerà passarà pel carrer Nou, la Gran Via de Jaume I, l’avinguda de Ramon Folch, la plaça de la Independència i, novament, el carrer de Santa Clara, on es preveu que els i les atletes arribin al voltant de les 13.15 h.

Tothom qui vulgui participar-hi podrà recollir el seu dorsal i fer el donatiu en benefici de La Marató de TV3 en un espai que s’instal·larà al punt de sortida de la cursa i que funcionarà durant tot el matí. Enguany es poden fer les inscripcions en línia a través de la web d’Esports de l’Ajuntament de Girona i es podrà recollir el dorsal el mateix dia de la prova sense haver de fer cua per inscriure’s. 

A més, durant la jornada es portaran a terme tallers per a la mainada a càrrec del cos de Bombers. La totalitat de la recaptació es destinarà a La Marató de TV3. 

Com a novetat, s’incorpora com a col·laborador de la cursa l’empresa Ecobike, que cedirà una flota de bicicletes elèctriques per a realitzar l’acompanyament, durant tota la marató, del grup de corredor/es. 

La primera edició de la Marató per a La Marató de TV3 va tenir lloc l’any 2006 al parc Central de Rafael Masó i Valentí. El 2010, el cos de Bombers de Girona va entrar a formar part del projecte amb la participació de cinc bombers del Parc de Girona equipats amb l’equip d’intervenció, que van completar una mitja marató (21,097 km). L’any següent es van incorporar a la proposta solidària bombers de tota la Regió d’Emergències de Girona i, fins i tot, de Bombers de Barcelona, fent el recorregut sencer de la marató en modalitat de relleus. 

Per a més informació, podeu consultar la web d’Esports de l’Ajuntament de Girona.  

Tornar