Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una seixantena d’esportistes de Girona participen en els Jocs Internacionals Tricolor de la ciutat de Reggio Emilia

L’Ajuntament de Girona promou i organitza la participació dels i les joves atletes de la ciutat en la competició esportiva que té lloc aquesta setmana a Itàlia

Imatge de la trobada del regidor Àdam Bertran amb l’alcalde de Reggio Emilia Luca Vecchi i la regidora Raffaella Curioni

Una seixantena d’esportistes de la ciutat de Girona participen en les especialitats d’handbol, judo i voleibol de la 7a edició dels Jocs Internacionals del Tricolor, que tenen lloc a la ciutat agermanada de Reggio Emilia aquesta setmana, del 24 al 29 de juliol. Es tracta de joves d’entre 14 i 16 anys del GEiEG, de l’Associació Girona Judo, del Club Esportiu Vòlei Girona i del Club Voleibol AVAP Girona. L’Ajuntament de Girona promou, facilita i coorganitza la participació de les persones joves en aquest esdeveniment des de la seva tercera edició, l’any 2005. 

El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i personal tècnic del Servei d’Esports del consistori han acompanyat els clubs a Reggio Emilia. Durant la visita a la ciutat, a banda de les competicions esportives, està previst un extens programa d’activitats. Aquest matí, el regidor s’ha trobat amb l’alcalde de la ciutat italiana, Luca Vecchi, i la regidora d’Educació, Coneixement, Ciutat Universitària i Esports, Raffaella Curioni.  

"Aquestes activitats reforcen l'agermanament històric que hi ha entre les dues ciutats. Aquest any s'ha restablert aquesta col·laboració i esperem reforçar-la en properes activitats", ha assegurat el regidor Àdam Bertran, que amb l'alcalde de Reggio Emilia s'han compromès a reforçar aquest agermanament.

Els Jocs Tricolor representen un esdeveniment esportiu amateur, així com un espai de trobada inclusiu, educatiu i intercultural. Se celebren cada 4 anys, a excepció d’aquesta última edició que s’ha vist ajornada un any amb motiu de la pandèmia. La cinquena edició del 2015 va reunir unes 2.400 persones d’entre 11 i 17 anys, mentre que la sisena edició del 2018 va comptar amb la participació de més de 3.000 joves atletes d’entre 13 i 17 anys. Des dels seus inicis, els jocs han involucrat a més de 20.000 joves atletes de tot el món, en les disciplines esportives més diverses. 

En aquesta edició hi participen més de 1.000 atletes de 21 països d’arreu del món, a banda dels i les atletes italians. Girona és l’única ciutat participant de Catalunya, convidada per la seva estreta relació amb la ciutat italiana. Girona i Reggio Emilia són ciutats agermanades des de fa més de 40 anys. 

Tornar