Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull el 17 de setembre la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona sota el lema “Apaguem el càncer”

La competició esportiva comptarà amb dos recorreguts de 5 km i 10 km que resseguiran les ribes del Ter i hi haurà també curses infantils

La ciutat de Girona acull el 17 de setembre la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona que enguany porta per lema “Apaguem el càncer”. L’Ajuntament de Girona col·labora en aquesta iniciativa impulsada per l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona i la Fundació Oncolliga Girona. En aquesta edició l’objectiu és recaptar fons per ajudar les persones afectades per la malaltia i els seus familiars.

La iniciativa s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa a l’Ajuntament de Girona, en la qual han participat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, i la portaveu de l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Maria Casanova. 

"L'esport és salut i és molt positiu l’impuls d’iniciatives encaminades al foment de l’activitat física", ha assegurat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha subratllat que "l’esport, la salut i la solidaritat són elements claus, pilars fonamentals, de la Girona del present però també del futur".

Un exemple més de la solidaritat dels gironins i gironines en benefici de la millora en el maneig i tractament del càncer a les nostres comarques. I no és un fet aïllat o casual, és fruit d'una tasca ingent i sense aturador que duu a terme des de fa molts anys la Fundació Oncolliga Girona, a qui vull aprofitar per felicitar per l'èxit de les seves propostes solidàries” ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer.

Som una entitat molt activa en l’àmbit esportiu, fem tota mena de curses solidàries a molts punts de les nostres comarques, però no en teníem cap d’emblemàtica a la nostra ciutat”, ha indicat la presidenta d’Oncolliga, Paqui Badosa, que ha afegit que atès que el calendari esportiu de Girona ja està molt atapeït, van pensar que una bona opció seria unir esforços per tirar endavant una cursa que ja existia, com era la Cursa Solidària Bombers de Girona. “Els hi vam plantejar la idea i va ser molt fàcil posar-nos d’acord per fer realitat aquesta edició amb el lema ‘Apaguem el càncer’”, ha indicat. 

Per la seva part, la portaveu de l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Maria Casanova, ha recordat que aquesta serà la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona, “una cursa plenament consolidada dins del calendari de curses populars de les comarques gironines”. “És una cursa que va néixer el 2008 per iniciativa de Lluís Baena, bomber de Girona, per fer un homenatge a Jaume Rivera, un altre bomber de Girona que patia una malaltia degenerativa”, ha explicat Casanova, que ha afegit que a partir de la tercera edició, l’any 2010, “la cursa va girar cap a un caire solidari i s’hi van introduir les curses infantils”. 

L’espai de La Copa serà el punt neuràlgic de la cursa, on hi haurà la sortida, l’arribada, l’avituallament final i diverses paradetes solidàries. A les 9.30 h començaran les curses infantils de 300 m (4-6 anys), 600 m (7-9 anys) i 1.200 m (10-12 anys). Tots els recorreguts de les curses infantils seran per l’interior de la Devesa. Tot seguit, a les 10 h prendran la sortida les persones participants a les curses de 5 km i 10 km, dos recorreguts circulars amb molt poc desnivell que resseguiran les ribes del Ter. Com a novetat, a la cursa de 5 Km hi correran també bombers i bomberes amb el seu equip d’intervenció (EPI) i l’equip de respiració autònoma (ERA). 

Les inscripcions a la cursa ja es poden realitzar en línia al web cursabombersgirona.cat i la recaptació es destinarà íntegrament a l’ajuda a la persona malalta de càncer i als seus familiars, a través dels serveis assistencials que ofereix la Fundació Oncolliga Girona. El preu de la inscripció per adults serà de 10 euros sense xip i 12 euros amb xip. Per a les curses infantils (fins a 12 anys), el preu d’inscripció és de 5 euros i també hi ha l’opció del dorsal solidari (5 euros).

Totes les persones participants que s’inscriguin abans del 4 de setembre tindran una samarreta commemorativa de regal, i a partir d’aquesta data rebran una bossa. També hi haurà obsequis per a les curses infantils i trofeus pels podis. 

Els dorsals es podran recollir el divendres 15 de setembre de 17 h a 20 h al Parc de Bombers de Girona; el dissabte 16, a la Copa de 17 h a 20 h, i el mateix dia de la cursa, de 7.30 h a 9.00 h.

Aquesta serà la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona, un esdeveniment consolidat al calendari de la província, i que en els darrers anys ha realitzat donacions a diverses entitats. Aquest any, per primera vegada, s’organitza en col·laboració amb la Fundació Oncolliga.

Tornar