Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra una jornada esportiva unint els quatre centres educatius de Pont Major

L’objectiu és crear un punt de trobada de tot l’alumnat del barri per crear un sentiment de comunitat

Imatge de la jornada

Girona ha celebrat avui una jornada esportiva amb els quatre centres educatius del barri de Pont Major. Es tracta d’un matí en el qual l’alumnat de l’Escola Bressol El Pont, de l’Escola Carme Auguet, de l’Escola FEDAC Pont Major i de l’Institut Narcís Xifra s’ha unit per fer activitats conjuntes. L’objectiu d’aquesta jornada, que es va haver d’aturar amb la covid, és crear un punt de trobada de tot l’alumnat del barri per crear, així, un sentiment de comunitat. Aquesta està impulsada des de la Taula de centres educatius del Pla Comunitari de Pont Major, de la qual forma part l’Ajuntament de Girona.

La jornada s’ha dut a terme al camp de futbol del barri i s’hi han organitzat curses i jocs esportius de diferents nivells. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha visitat els nens i nenes que han participat en les activitats esportives.

Més enllà del foment de l'esport i de la comunió dins el barri, aquesta jornada també ha servit perquè l’alumnat treballi els bons hàbits en aspectes de sostenibilitat i reducció de residus, i per això se'ls ha premiat amb un embolcall per a entrepans. També hem de vetllar per la salut del planeta, i des dels centres educatius s'està fent molta feina en aquest sentit i avui ho hem pogut comprovar al Pont Major”, ha afirmat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Paral·lelament, s’ha inaugurat una exposició de fotos sobre consciència ambiental al barri. Les imatges han estat preses per l’alumnat de l'Institut Narcís Xifra i de les escoles Carme Auguet i FEDAC Pont Major. La mostra, que es pot veure al Centre Cívic Pont Major, ha estat presentada pels i per les alumnes de 6è de primària i de 1r i 2n d'ESO.

Unir diferents àmbits, com l’esport i l’educació sempre és un encert, que ajuda a teixir comunitat, sentiment de pertinença i fer cohesió. Valors indispensables de qualsevol societat, i que des de la doble òptica es demostra que unint esforços no només se suma, sinó que es multiplica la potencialitat de qualsevol acció”, ha afirmat, per la seva banda, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament, Àdam Bertran.

Tornar