Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

“Rius de llibres” obre un punt de distribució a la Piscina Municipal de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus que té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana

Imatge del nou punt de distribució de llibres a la Piscina de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla

El projecte “Rius de llibres” ha obert avui un nou punt de distribució de llibres de segona mà a la Piscina Municipal de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla. L’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus, impulsores de la iniciativa, han decidit reubicar l’espai que hi havia al Campus de Montilivi de la Universitat de Girona (UdG) i instal·lar-lo a l’equipament esportiu, on esperen que hi hagi més afluència de públic. Fins ara, aquesta zona de la ciutat encara no comptava amb cap punt de distribució. L’altre espai de la UdG on es distribuïen llibres, situat a la biblioteca del Campus del Barri Vell, compta amb bones xifres d’ús i es mantindrà. 

Per tant, la ciutat compta a hores d’ara amb sis punts de distribució: l’estació d’autobusos, el Centre Cultural La Mercè, el Complex Esportiu GEiEG de Sant Ponç, el Campus del Barri Vell de la UdG, el Mercat del Lleó i la Piscina Municipal de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla.

El nostre objectiu és que els llibres quedin a disposició de la ciutadania i promoure la lectura des de la visió de la reutilització d’un bé cultural com és el llibre”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha destacat “la necessitat de garantir l’accés lliure i universal a la cultura”.

“Rius de llibres” té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana, allargant la vida útil dels llibres gràcies a la seva reutilització i distribució des de diversos espais de la ciutat. La proposta intenta adaptar els llibres que s’ofereixen a les característiques del lloc on s’ubica el punt.

Des que va arrencar, s’han lliurat més de 60.000 llibres, 6.000 només en l’últim trimestre, tota una fita en la tasca de promoure el llibre i la lectura entre els ciutadans i ciutadanes de la ciutat. El punt de distribució més recent, que es va obrir al Mercat del Lleó a principis d’any, ha tingut molt bona acollida i ja ha permès distribuir uns 1.300 llibres.

El projecte funciona de la següent manera: Papyrus proporciona els llibres i l’Ajuntament prepara els punts amb les prestatgeries i garanteix que els llibres arribin als diversos espais. Per la seva part, les entitats acollidores cedeixen la zona per a la ubicació de les prestatgeries, les mantenen en ordre i assumeixen la tasca de reposar els llibres. En cadascun dels punts del projecte es poden recollir de forma gratuïta els llibres que s’hi vagin deixant, però no és un espai per dipositar-ne.

Connexió Papyrus és una associació cultural sense ànim de lucre del municipi de Celrà. Té com a objectius recollir llibres usats per redistribuir-los i també promoure activitats i projectes culturals i socials. L’Ajuntament de Girona i Connexió Papyrus col·laboren habitualment, ja que aquesta entitat és una de les que rep fons de les biblioteques municipals que es donen de baixa i que poden ser d’interès en la tasca que porten a terme. A més, és un dels llocs on s’adrecen les persones que tenen interès a fer donacions de fons particulars que no tenen cabuda a les biblioteques. 

Podeu consultar més informació sobre la iniciativa “Rius de llibres” al web municipal

Tornar