Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i el Consell Esportiu del Gironès signen un conveni per donar impuls al programa “La Grada Suma”

Arran de la col·laboració, el projecte de foment de valors i joc net del Consell Esportiu del Gironès arribarà a les aules dels centres escolars de Girona

fotografia il·lustrativa de l’acord entre les dues institucions amb la presència del regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i de la presidenta del Consell Esportiu del Gironès, Anna Coll.

L’Ajuntament de Girona i el Consell Esportiu del Gironès han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de donar un nou impuls al programa “La Grada Suma”. Gràcies a l’acord, la 9a edició el projecte de foment de valors i joc net del Consell Esportiu del Gironès arribarà a les aules dels centres escolars de Girona aquest mateix mes de març, i garantirà que la mainada pugui treballar en profunditat els valors de l’esport i posar-los en pràctica a les graderies del terreny de joc.

D’aquesta manera, el programa es consolida i fa un salt endavant amb un canvi de format. A partir d’ara, es desenvoluparan tres sessions a les escoles, dues de les quals seran dinamitzades per personal tècnic del Consell Esportiu, per tal de facilitar al màxim els recursos pedagògics a l’abast dels centres educatius que hi participen.

La part pràctica comptarà amb l’assistència com a públic de l’alumnat i les famílies participants a un partit de l’UNI Girona. La novetat d’enguany serà l’organització d’una cloenda amb format de gran matinal esportiva, que comptarà amb la col·laboració de les tres entitats esportives de referència que, des del seu naixement, han estat vinculades al programa: el Girona FC, l’UNI Girona i el Bàsquet Girona.

Aquest curs 2022-2023, el programa “La Grada Suma” s’implementarà a deu centres educatius de la ciutat, en 18 línies diferents, 15 de 6è de primària i 3 de 5è de primària, amb una previsió de participació de 400 escolars.

El conveni establert entre l’Ajuntament i el Consell Esportiu respon als objectius del consistori com a administració adherida a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, així com al compliment del Pla Estratègic de l’Esport Local 2018-2028 de la ciutat, en què una de les accions proposa potenciar, donar a conèixer i exportar als centres escolars el programa ‘La Grada Suma - amb valors sempre hi guanyem!’”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, qui ha agraït també la implicació en el projecte de tres de les entitats esportives de la ciutat i ha afegit que, “sens dubte, aconseguir un bon clima al voltant dels terrenys de joc és de vital importància donada la gran influència que té sobre el jovent esportista i la seva educació”. 

Per la seva banda, la presidenta del Consell Esportiu del Gironès, Anna Coll, ha declarat que “la signatura del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Girona consolida el programa i suposa una important tasca de sensibilització i de reflexió de l’alumnat davant les repetides conductes inapropiades que es viuen cada dia a les graderies dels terrenys de joc. Cal també posar en valor el compromís i el suport amb ‘La Grada Suma’, a les tres entitats esportives de referència al llarg de totes les edicions”. “Aquest programa de valors és avui una realitat gràcies a l’UNI Girona, el Bàsquet Girona i el Girona FC que, cada any, ens han donat les màximes facilitats”, ha dit Coll. 

El programa “La Grada Suma” té com a finalitat treballar els valors de l'esport i el joc net des dels centres educatius, a través de les principals entitats esportives de primera línia del territori. Entre altres metes, busca educar en valors mitjançant l’esport, fomentar la reflexió sobre l’ambient que es viu en un esdeveniment esportiu, minimitzar les conductes inapropiades dins i fora del terreny de joc o despertar la mirada crítica de les persones espectadores, tant a la grada com a través dels mitjans de comunicació.

Tornar