Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà el 29 de gener la IX Tradeinn Cursa Girona Contra el Càncer

La competició esportiva, que té per finalitat recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia, amplia a 6,5 km el recorregut de la caminada i passarà per la Devesa

Imatges de la roda de premsa

La novena edició de la Tradeinn Cursa Girona Contra el Càncer tindrà lloc el diumenge 29 de gener amb punt de sortida i arribada a la plaça de Catalunya. La competició esportiva, impulsada per l'Associació Contra el Càncer a Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona, ampliarà enguany el recorregut de la caminada dels 5 als 6,5 km i passarà pel parc de la Devesa. Aquest matí, el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés; la gerent de l’Associació, Pepi Soto, i el responsable de comunicació i esdeveniments de Tradeinn, Pere Lladó, han presentat la cursa en roda de premsa. 

Malauradament, molts hem hagut de conviure amb un familiar que ha tingut càncer. Per això és molt important la feina que fa l’Associació Contra el Càncer a Girona en la investigació d’aquesta malaltia. Com a Ajuntament de Girona no podíem deixar de posar el nostre granet de sorra en aquesta cursa, que vincula els hàbits saludables amb la prevenció, elements fonamentals per reduir la probabilitat de patir una malaltia”, ha afirmat el regidor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

La IX Tradeinn Cursa Girona Contra el Càncer és una prova atlètica dirigida a tots els públics i cada any compta amb gairebé 1.000 persones inscrites. Enguany es portarà a terme el diumenge 29 de gener amb la finalitat d'unificar, com sempre, tres elements essencials: l'esport, la salut i la solidaritat. La cursa té tres modalitats: la cursa cronometrada de 5 km, la caminada de 6,5 km i les curses infantils. En aquesta edició, la sortida de la cursa i la caminada es faran a la mateixa hora, a les 9.30 h. En canvi, les curses infantils tindran lloc a partir de les 11 h. 

Es lliuraran premis a les tres primeres persones classificades –en categoria femenina i en categoria masculina- en la cursa de 5 km i un diploma per tots els nens i nenes que participin en les curses infantils. Cal destacar que la caminada no té caràcter competitiu i, per tant, no es lliuraran premis. També s’entregarà un guardó a la persona més gran i a la més jove.

Durant la cursa hi haurà servei de fisioteràpia, guarda-roba i avituallament per a totes les modalitats. També un taller infantil de màscares on els més menuts seran els protagonistes i podran deixar anar la seva creativitat.

Les inscripcions es poden fer a través de la web gironaenmarxa.org o presencialment a la seu de l’Associació Contra el Càncer a Girona (de dilluns a dijous, de 9 a 17 h, i divendres, de 9 a 15 h) i a l’estand de l’associació situat a la plaça de Catalunya els dies 26 (de 17 a 20 h) i 27 i 28 de gener (de 10 a 20 h). El dia de la cursa també es faran inscripcions de 7.30 a 9.20 h per a la cursa i la caminada i fins a les 10.50 h per a les curses infantils. Tot i això, es recomana fer la inscripció amb temps. De forma presencial també es podran recollir els dorsals i les samarretes als llocs i hores indicades.

Els preus de les modalitats són: 12 euros per a la cursa, 10 euros per a la caminada i 8 euros per a les curses infantils. Si es fa la inscripció el mateix dia de la cursa, el cost tindrà un recàrrec de 3 euros. Totes les persones participants rebran una samarreta i una bossa amb avituallament, i entraran en un sorteig de regals. 

Aquest any hi ha la possibilitat de comprar el dorsal “Jo investigo” amb el qual totes aquelles persones que no poden assistir-hi tindran la possibilitat de fer la seva aportació per ajudar en la investigació en càncer. Aquest té un cost de 15 euros.

L'objectiu d'aquesta cursa és la recaptació de fons per apostar, un cop més, per la investigació en càncer. Des de l'associació es financen ajudes a persones investigadores que desenvolupen la seva activitat a Catalunya. Des del 2015, han invertit 36,1 milions d'euros en projectes que vetllen per l'avanç en els tractaments de la malaltia a través de la Fundació Científica.

Tornar