Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Escoles bressol i llars d'infants (títol) | Educació

Escoles bressol i llars d'infants

Publicador de continguts

Escola bressol El Pont

Dades de contacte

C. del Portlligat, 9
17007 Girona
Tel.: 972 200 528 - 605 509 512
A/e: elpont@ajgirona.cat
Web: www.girona.cat/eebb

Qui som

L’EB El Pont està formada per 60 infants i les seves famílies, 7 educadores, i el personal de serveis de menjador, neteja, cuina i consergeria.

Pretenem que sigui un espai on infants i adults aprenguem i creixem junts. Volem unir els esforços de tota la comunitat educativa per donar la resposta més adequada possible a les necessitats dels infants i així poder acompanyar-los en el seu creixement físic, intel·lectual i afectiu, respectant el màxim possible el ritme propi de cada un.

Què fem

Atendre els infants acompanyant-los en el seu camí cap a l’autonomia, proporcionant-los un entorn d’afecte i seguretat ple de propostes de joc estimulants on puguin desplegar les seves capacitats, satisfer els seus interessos i crear relacions positives.

Proporcionar a les famílies suport per educar els seus fills i filles en un espai on compartir interessos i inquietuds sobre l’educació a la primera etapa de la vida.

Dades

Escola bressol pública (Codi: 17008331)
Barri: Pont Major - Campdorà
Zona escolar: 1 - Nord centre
Oferta formativa: Educació infantil primer cicle 0-3 anys

Personal

Personal docent: 7 educadores
Directora: Lourdes Martínez Casacuberta

Horari

Horari d’escola - De 9 a 17 h
► Entrada al matí: de 8.45 a 9.30 h
► Sortida a la tarda: flexibilitat horària a partir de les 15.15 h

Per als nens i nenes que no es queden a dinar
► Sortida al migdia: d'11.45 a les 12 h
► Entrada a la tarda: a les 15 h

Horari complementari
► Matí: de 8 a 8.45 h

Equipament

Nombre d'aules: 4

Disposem de quatre espais de joc que fan la funció d’aula de referència per cada un dels grups d’infants. A més, tenim altres espais alternatius (espai de joc heurístic, sala polivalent, racó de la llum, biblioteca...) que ens permeten fer propostes de joc amb grups més reduïts.

Tenim una llarga experiència en aquesta metodologia, ja que la portem a terme i la revisem anualment des de l’any 2002, moment en què es va inaugurar l’escola.

L’escola està ubicada en un entorn natural privilegiat a prop de les deveses del Ter al barri de Pont Major. Això ens permet fer passejades pels voltants de l’escola: a la riba del riu, a les botigues del barri, als parcs propers i a la biblioteca Just Casero que ens acull setmanalment. Comptem amb un pati de 1000 metres quadrats en plena natura, amb un petit hort que cultivem amb l’ajuda de les famílies.

Portem a terme un projecte de coordinació amb la segona etapa d’educació infantil amb l’escola Carme Auguet amb la qual compartim edifici.

Disposem de servei de menjador.

Les famílies poden accedir a l’escola en tot moment durant l’horari de servei. Disposem d’AFA i consell escolar.

Organització

Ens organitzem en quatre grups d’edat heterogènia. Aquesta forma d’agrupament els permet aprendre, des de ben aviat, valors com la tolerància, la paciència, el respecte a la diferència..., ja que són viscuts en el si del grup a través de les relacions i dinàmiques que s’hi estableixen.