Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inclou Pont Major en el projecte “Barris amb Futur” per impulsar la prosperitat i la cohesió social del sector

Es tracta d’una iniciativa que la Generalitat duu a terme en 15 àrees de Catalunya. Es promouran accions al voltant de tres grans eixos: espai de sociabilitat, condicions de vida i igualtat d'oportunitats.

L’Ajuntament de Girona inclourà Pont Major en el projecte “Barris amb Futur” de la Generalitat de Catalunya per tal d’impulsar la prosperitat i la cohesió social d’aquest sector de la ciutat. L’objectiu és promoure accions al voltant de tres grans eixos: espai de sociabilitat, condicions de vida i igualtat d'oportunitats. 

Els serveis socials de l’Ajuntament de Girona tenen una llarga trajectòria en treball comunitari, en teixir aliances entre tota la comunitat, i crec que aquesta tasca s’ha vist ara novament reconeguda. Hem fet una aposta pel barri de Pont Major perquè creiem que té una xarxa comunitària prou sòlida i amb prou capacitat per innovar per poder coproduir un projecte col·lectiu i treballar plegats per fer avançar el barri i, de retruc, la ciutat”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita. 

El projecte “Barris amb Futur” posa el focus tant en la intervenció de l’administració pública com en la capacitat d’organització comunitària, partint de la base que, si la població que viu en àrees d’atenció especial millora les seves condicions de vida allà on resideix, el fet de prosperar podria comportar mantenir-hi la residència, de manera que el territori en qüestió milloraria globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

En el cas de Girona, sota el lema “Al Pont Major, construïm ponts”, es pretén activar aquest barri per revertir la dinàmica d’estancament actual i establir les bases per a un millor creixement de la zona. Les accions que es desenvoluparan aniran encarades a millorar la cohesió i la convivència, a generar oportunitats, a aconseguir una transformació social i urbana, i a aconseguir que Pont Major s’incorpori a la ciutat i la ciutadania pugui participar, viure i treballar al sector.

Per una banda, s’impulsarà l’organització comunitària i la bona convivència a partir del suport associatiu, el civisme, la seguretat, l’esport i el lleure. També es buscarà generar oportunitats formatives, laborals i d’emancipació. Aquest aspecte es treballarà des dels eixos de la formació per a adults i l’acollida lingüística; de les famílies i les habilitats parentals, i de l’escolarització. 

També es busca una transformació social i urbana del barri a través de la col·laboració públic-comunitària. En aquest sentit, es milloraran els espais públics del barri i es crearan espais de ciutat. Alhora, es treballaran diferents aspectes relacionats amb el gènere. 

El barri de Pont Major, i 14 indrets més de Catalunya, seran les àrees on s’intervindrà en aquesta primera fase de “Barris amb Futur”, com a prova pilot. Està previst que el projecte es desenvolupi aquest any, i després s’estengui a altres indrets del país.

Primer es definiran els espais de treball i les activitats i accions que permetin i reforcin la participació comunitària. Es constituirà un equip de treball conjunt entre la Generalitat, l’Ajuntament i els operadors socials per definir i desplegar el projecte. D’aquesta manera, s’aconseguirà construir projectes sociourbans per canviar les condicions del barri. Alhora, l’Ajuntament podrà detectar les necessitats i definir els projectes i les propostes possibles.

Amb el projecte “Barris amb Futur”, la Generalitat vol recuperar la iniciativa “Pla de Barris”, que es va desenvolupar al llarg del període 2004 – 2012 i que, en el cas de Girona, es va dur a terme al barri de Santa Eugènia.  

Més informació
Tornar