Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El dijous 18 d’abril, a les 10.45 h, es durà a terme la inauguració de l’escultura EBXPMCAF, de l’artista Edgar Massegú

La nova escultura pública, feta amb materials reciclats, ha comptat amb la participació de l’Escola Bressol El Pont , l’escola Carme Auguet, l’escola FEDAC i l’Institut Narcís Xifra al voltant de la inclusió social i la convivència

L’obra quedarà instal·lada com a fris a la façana del Centre Cívic Pont Major i de la Biblioteca Just M. Casero.

L’obra és el resultat d’unes jornades participatives que l’artista ha realitzat amb alumnes de l’Escola Bressol, L’escola Fedac, l’escola Carme Auguet i l’Institut Narcís Xifra, amb l’art i la poesia visual com a nexe, abordant en tot moment aspectes de la inclusió social i la convivència. L’Obra que està feta amb material reutilitzat i reciclat, representa un pont, i és també una al·legoria al treball socioeducatiu dels centres educatius del barri, els quals estan representats amb un cub lluminós cadascun. Aquesta activitat comunitària i col·laborativa entre els centres educatius el barri del Pont Major ha estat impulsada pel pla comunitari Construïm Ponts.

Tot i que és un artista jove, Edgar Massegú té una trajectòria meteòrica i un treball prolífic en diversos camps. “Performer”, escultor, pintor, poeta, fotògraf, músic, s'acosta a la visió renaixentista de l'artista total. Ha realitzat exposicions i landarts arreu del món; Nova York, Shanghai, Pequín, Melbourne, Madrid, Barcelona, Japó, Islàndia, Tunísia, Costa Rica, França, Egipte... i ha rebut diversos reconeixements en fotografia, dibuix, pintura, escultura, música... Entenent l'art com a eina de transformació social, les seves obres són creades des d’una mirada subversiva de la realitat i, posen de manifest les injustícies socials o el desordre ecològic. Més que la d'un artista, la seva obra és la d’un alquimista capaç de transformar allò que ens sembla rebuig, en art. La conservació del medi ambient és el seu motor creador. Massegú forma part del col•lectiu Drapart (Festial d’Art Sostenible de Catalunya) i s’ha especialitzat darrerament en museïtzar grans espais, com ara els quasi 1.000 metres quadrats del Tinglado2 de Tarragona, o el castell de l’antic secretari de Dalí a Púbol, reconvertit en el Kastell, en el qual ofereix visites guiades.

Tornar