Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els centres cívics acosten l’art i les col·leccions del Museu d’Art de Girona a la ciutadania amb un cicle de conferències

Les xerrades estaran impartides per membres dels Amics del Museu d’Art i tenen per objectiu trencar amb la creença que cal tenir una gran formació acadèmica per poder gaudir de l’art.

Els centres cívics de Girona acostaran aquesta tardor i hivern el Museu d’Art de Girona a la ciutadania a través d’un cicle de conferències. Es tracta d’una proposta de l’associació dels Amics del Museu d’Art que pretén apropar l’art i les col·leccions de l’equipament museístic des de diferents vessants: l’enginyeria, la ciència, la història, les creences o la psicologia. 

Aquest matí, s’ha presentat la campanya a càrrec del tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina; la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones, Núria Riquelme i Zurita; el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud; la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas; la presidenta de l’associació Amics del Museu d’Art de Girona, Raimonda Coll, i el representant de la Junta dels Amics del Museu d’Art, Josep Manuel Rueda.

“Considerem imprescindible treballar amb els diversos actors socials i educatius de la ciutat per fer arribar la cultura a tothom. I aquesta és la meva prioritat, que tots els gironins i gironines puguin accedir de la millor manera a la cultura”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina. 

“Vull agrair als Amics del Museu d’Art que hagin escollit els centres cívics com la millor fórmula per acostar el Museu d’Art a la ciutat. Els centres cívics són centres neuràlgics dels barris, punts de referència de veïns i veïnes i també nuclis generadors d’activitats culturals. Gràcies a aquesta iniciativa podrem tenir a l’abast el pensament de diferents especialistes, que compartiran les seves idees i la seva expertesa als nostres barris, al costat de casa nostra. D’altra banda, vull refermar el nostre compromís per assegurar que tothom tingui accés igualitari a les activitats que programem, independentment de la seva ubicació o coneixements previs, i de forma totalment gratuïta”, ha explicat la tinenta d’alcaldia Núria Riquelme i Zurita.

Les xerrades estaran impartides per membres dels Amics del Museu d’Art i tenen per objectiu trencar amb la creença que cal tenir una gran formació acadèmica per poder gaudir de l’art. El cicle començarà durant la tardor i s’allargarà durant el primer trimestre del 2024. Totes les conferències seran amb entrada lliure.
 
D’altra banda, els Amics del Museu d’Art de Girona han creat quatre càpsules de vídeo amb diverses personalitats relacionades amb el món de la cultura. Les “Converses entre Amics” tenen com a objectiu posar l’art i la cultura al centre. Durant aquestes s’han tractat temes com gaudir de l’art, quin ha de ser el paper de les institucions culturals com el Museu d’Art de Girona o com es pot fer arribar l’art a tothom, entre d’altres. 
 
Una de les converses ha estat entre la periodista cultural Eva Vázquez i l’historiador Joaquim Nadal. Una altra és entre la també periodista Emma Granyer i el doctor en història de l’art Pere Parramon. A la tercera conversa hi participen la directora del Bòlit Girona, Íngrid Guardiola, i el crític d’art i curador Ricard Planas. Finalment, la quarta conversa és entre la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, i l’artista i muralista Aleix Font. Tots els vídeos han estat gravats al museu i es podran veure al canal de YouTube dels Amics del Museu d’Art i a les xarxes socials.
 
Els Amics del Museu d’Art de Girona és una associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 1992. Té la voluntat de fomentar i donar a conèixer el museu i ajudar a la conservació i la millora del seu patrimoni i el creixement de la col·lecció. Actualment, compta amb pràcticament 600 socis i sòcies, cosa que la converteix amb una de les entitats gironines amb més múscul associatiu.  

Cicle de conferències
Tornar