Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona assessora 34 joves per sol·licitar els ajuts de foment de l’autoocupació

Fins a 514.080 euros podrien ser atorgats a joves emprenedors que han rebut el suport per part de l’equip de Girona Emprèn del Servei Municipal d’Ocupació

Imatge d'una de les sessions

L’Ajuntament de Girona ha assessorat 34 persones per sol·licitar els ajuts de foment al treball autònom que tenen per objectiu afavorir l'autoocupació de joves en el marc del Programa FSE+. Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i cofinançada per la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu Plus. 

Des de la publicació de les bases el mes de juliol i fins al final del termini de sol·licitud el setembre, des del Servei Municipal d’Ocupació s’han realitzat sessions informatives i assessoraments individualitzats per tal d’informar i donar suport en el tràmit i en l’arrencada del projecte a les persones interessades. En total, s’han atès 34 projectes d’emprenedoria de persones joves, fet que eleva a 514.080 euros la xifra total d’ajuts que es podrien atorgar a les idees de negoci que han passat pel Girona Emprèn.

De les 34 idees de negoci assessorades, 19 corresponen a projectes liderats per dones, dada que representa gairebé un 56% del total. Per interval d’edat, 4 persones tenen entre 21 i 23 anys (12); 11, entre 24 i 26 anys (32%), i 19, entre 27 i 30 anys (56%). Segons el nivell formatiu, 24 joves tenen estudis universitaris (71%); 8, estudis de formació professional (23%), i 2 tenen únicament l’ESO (6%). 

Gairebé la totalitat de les idees de negoci corresponen al sector serveis (97%) i 3 projectes són d’altres sectors d’activitat. En concret, hi ha un projecte que s’emmarca en el sector de la construcció, un en el sector industrial i un altre al sector agrícola. El 26% dels projectes assessorats corresponen a l’àmbit de la producció artística (fotografia, música, disseny gràfic o artesania), el 18% en el comerç, el 12% en la restauració, el 12% en els esports, el 12% en l’audiovisual i el 9% en els professionals lliberals, entre els més significatius.

Amb aquests ajuts volem fomentar i posar en valor l’autoocupació com a sortida professional, tot treballant braç a braç amb els joves perquè puguin tirar endavant els seus projectes professionals i s’obrin pas en el món laboral”, ha remarcat la regidora de Treball de l’Ajuntament, Raquel Robert Rubio.

Les persones que esdevinguin beneficiàries, a més de rebre l'ajuda econòmica, s'han compromès a realitzar una activitat formativa d'una durada mínima de 6 hores sobre gestió empresarial. Des de l'Ajuntament s'organitzaran jornades formatives que permetin acreditar aquest requisit a les persones beneficiàries. 

L’ajut consisteix en la subvenció de fins a 15.120 euros per a cada jove d’entre 18 i 29 anys donat d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil, que iniciï una activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma per compte propi, mantingui aquesta activitat i romangui en situació d'alta als Règims Especials de Treballadors Autònoms (RETA), de treballadors del mar o de la mineria del carbó o mutualitat corresponent, durant un mínim de 18 mesos ininterromputs.

Girona Emprèn és un recurs de suport a l’emprenedoria del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona que té per objectiu assessorar i facilitar eines per tal que les persones que volen iniciar un projecte tinguin acompanyament i suport durant el procés i en els primers anys de posada en funcionament de l’empresa. En aquest sentit, a part del suport que s’ha ofert a les persones joves en aquesta convocatòria, el servei també organitza activitats relacionades a l’obtenció de recursos econòmics com és la sessió “Recursos (econòmics) per emprendre: fonts de finançament” que està previst pel dimecres 18 d’octubre. Les inscripcions per aquesta formació ja estan obertes i es poden fer a través d’un formulari web

Tornar