Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inaugurada la Conferència sobre el Futur d’Europa a Estrasburg

El 9 de maig, el Dia d’Europa, ha tingut lloc l’esdeveniment inaugural de la Conferència sobre el Futur d’Europa a Estrasburg.

Font: multimedia.europarl.europa.eu

El 9 de maig, en commemoració del Dia d’Europa, els presidents de les principals institucions de la Unió Europea han intervingut en un acte a Estrasburg per a exposar la seva visió sobre Europa i inaugurar la Conferència sobre el Futur d’Europa. La Conferència és un procés participatiu organitzat que durarà mínim un any, impulsat conjuntament pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea per apropar la ciutadania a les institucions europees amb l’objectiu de pensar conjuntament sobre els reptes i necessitats de l’Europa que volem. L’esdeveniment va tenir lloc presencialment a Estrasburg i va ser seguit a distància per centenars de ciutadans europeus.

Es podrà participar a la Conferència tant de forma presencial com virtual. Per una banda, el format presencial tindrà lloc en forma de plenari on participaran representants polítics de les diferents regions de la UE i representants de la societat civil, així com a través de diferents panells ciutadans. Pròximament, el Consell Executiu fixarà la data per a la primera reunió del ple de la Conferència. Per altra banda, la Plataforma digital multilingüe ja està en marxa. A través de la Plataforma, els ciutadans de tota la UE poden opinar sobre els diferents temes que els preocupen en les 24 llengües oficials de la UE.  Els 9 àmbits temàtics de discussió recollits a la Plataforma són: 1) canvi climàtic i medi ambient; 2) salut, 3) una economia més forta, justícia social i treball; 4) la UE al món; 5) Valors i drets, Estat de Dret i seguretat; 6) Transformació digital; 7) Democràcia europea; 8) Migració; 9) Educació, cultura, joventut i esports. A la Plataforma també es poden difondre aquells esdeveniments que organitzi la societat civil o les diferents entitats europees al voltant d’alguna d’aquestes temàtiques o d’altres que impliquin el debat sobre el futur de la UE. 

Esdeveniment inauguració
Plataforma Digital Conferència sobre el Futur d’Europa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.