Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona commemorarà, el 25 de novembre, el Dia per a l'Erradicació de les Violències vers les Dones, amb la inauguració de l'exposició "Veus compartides" al Centre Cívic Pla de Palau

La presentació d'aquesta exposició es durà a terme el divendres 24 de novembre a les 18.30 h, al Centre Cívic Pla de Palau i es podrà veure fins al 15 de desembre.

Des del mes de setembre, a l’Espai Jove Els Químics, s’ha desenvolupat el projecte artístic i comunitari “Veus Compartides”, impulsat i dinamitzat per l'artista visual Raquel Moron on un grup de dones i joves han creat unes casetes sonores inspirades en l’enregistrament de veus de dones que han viscut violències masclistes.

Les casetes allotgen aquests testimonis valents que comparteixen la seves històries com una forma de reconèixer-nos en altres històries i la complicitat de la credibilitat, lluny del silenci i la vergonya.

Si la casa és el refugi de l’ànima, la construcció de les casetes suposa crear un espai que acull i mostra la vulnerabilitat pròpia i la dels altres i que ens permet crear les xarxes de suport necessàries per reconstruir una societat més empàtica i acollidora.

Des de l'Ajuntament i l’entitat Art-Crea, es reivindica la voluntat d'avançar cap a una societat que trenqui tots els silencis i tingui un paper proactiu en la prevenció i la detecció de qualsevol classe de violències.

Cal destacar que les violències més invisibilitzades, les quotidianes, les simbòliques... estan molt integrades a l'imaginari col·lectiu i això les converteix en més perilloses. Erradicar-les implica un canvi profund a escala cultural i social que no es bastirà amb immediatesa, sinó com a fruit d'una lluita constant amb la complicitat de tots els agents.

La presentació d'aquesta exposició es durà a terme el divendres 24 de novembre a les 18.30 h, al Centre Cívic Pla de Palau i es podrà veure fins al 15 de desembre.

Paral·lelament, es faran dues visites guiades, els dies 25 de novembre a les 11.30 h i a les 12.30 h i el divendres 1 de desembre a les 18 h i a les 19 h. 

Hi col·laboren i formen part del projecte, el Centre Cívic i SBAS Pla de Palau, l’Espai Jove Els Químics i l’Equip de Polítiques de Gènere i LGTBI de l'Ajuntament de Girona, i es compta amb el suport del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català de les Empreses Culturals.

Tornar