Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els dies 4, 5 i 6 d’octubre, a la ciutat de Girona, se celebra la 5a edició del Congrés Internacional Congènere.

El Congrés Congènere destaca per posar en relleu la perspectiva de gènere d’una forma global

Els dies 4, 5 i 6 d’octubre, a la ciutat de Girona, se celebra la 5a edició del Congrés Internacional Congènere. Es tracta d’un congrés que va néixer a la Universitat de Girona i es duu a terme des de l’any 2019 amb la finalitat de reflexionar sobre la perspectiva de gènere en diferents àmbits.

El Congrés Congènere destaca per posar en relleu la perspectiva de gènere d’una forma global. Inclou ponències i taules rodones, de caràcter acadèmic, que tindran lloc a la Universitat, però també traspassarà les barreres acadèmiques per apropar el debat a la ciutadania a través d’“El congrés al carrer”, que es durà a terme a les tardes en diferents centres cívics de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona hi col·labora traslladant el congrés a la ciutadania amb l’organització dels espais de debat, concerts i pel·lícules següents des d’una perspectiva feminista:

  • Dimecres 4 d'octubre, a les 19 h, al centre cívic Barri Vell – Concert amb Tona Gafarot
  • Dijous 5 d'octubre, a les 19 h, a la Casa de Cultura – Pel·lícula Entre figueres, Tunísia (2022)
  • Divendres 6 d'octubre, de 10 a 17 h, al centre cívic Pont Major – Taula rodona “Cultura i gènere”, amb Maria Soler, Joana Higuita-Casto i Irene Miglioranza, moderada per Sebastián Ruiz-Cabrera + cinefòrum documental amb la projecció de Dones pont”, i debat amb les seves directores i protagonistes. Aquesta activitat comptarà amb el servei de La Gombola, de canguratge per a infants de 3 a 12 anys.
Tornar