Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Punts liles als barris de la ciutat

La Unitat d'Igualtat i Gènere de l'Ajuntament de Girona ofereix una formació amb perspectiva de gènere i LGTBI a diverses associacions de la ciutat

La Unitat d'Igualtat i Gènere de l'Ajuntament de Girona des del passat mes de maig ofereix una formació amb perspectiva de gènere i LGTBI a diverses associacions de la ciutat.

Aquesta formació respon al reclam de la ciutadania i, en aquest cas, d'aquestes associacions per donar resposta a la voluntat d'establir punts liles a les festes majors dels barris. Sant Narcís va ser el primer barri que va requerir aquesta formació, apel·lant a la responsabilitat ciutadana i al deure d'intervenció.

Els punts liles són espais itinerants de referència pel que fa a la prevenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, la sensibilització i, si cal, l’atenció a situacions concretes, i majoritàriament vinculats a l’espai públic i de l’oci nocturn. Fins al 2022 des de l’Ajuntament de Girona s’ha organitzat punt lila durant les Fires de Girona i en l’espai de les barraques a la Copa. No obstant això, aquest 2023, des de la Unitat de Gènere es treballa en la línia de la deslocalització en el temps i en l’espai dels punts liles. En aquesta línia d’ampliar-los en els barris de la ciutat i també en el temps, s’ha començat aquesta tasca de proporcionar material i formació a les entitats dels barris de Girona per poder desplegar punts liles a les diferents festes majors així com en altres activitats col·lectives, fins i tot més enllà de l’oci nocturn. 

Amb aquestes sessions de formació es treballa el marc conceptual bàsic al voltant de la desigualtat de gènere, les diversitats en l’expressió i la identitat de gènere, l’orientació sexual així com l’abordatge de les violències masclistes. Alhora es pretén fomentar la corresponsabilitat comunitària davant les violències masclistes als espais públics i per aquest motiu es treballa en la coordinació entre diferents agents implicats en l'organització per ordenar i delimitar circuits.

La voluntat i les ganes de les entitats que han participat en aquesta formació mostren una gran capacitat de reflexió individual i col·lectiva, sortint de les lògiques del sistema, per enfocar la mirada des de la llibertat i el respecte. 

Arran de l'èxit de la formació amb les veïnes de Sant Narcís, les associacions de veïns de Pla de Palau-Sant Pau i de Fontajau s'han sumat a aquesta iniciativa.

Si la vostra entitat està interessada a fer una formació en perspectiva de gènere i LGTBI us podeu adreçar a mariona.salvador@ajgirona.cat.

Tornar