Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona difon el projecte Edificat sobre l’eficiència energètica en l’edificació a la Fira de Mostres

Aquest migdia ha tingut lloc la jornada “Rehabilitació conscient i sostenible: conceptes i projecte Edificat”

Imatge de la jornada i de l’estand

L’Ajuntament de Girona difon el projecte Edificat sobre l’eficiència energètica en l’edificació a la Fira de Mostres. Aquest migdia ha tingut lloc la jornada “Rehabilitació conscient i sostenible: conceptes i projecte Edificat” organitzada pel consistori amb la col·laboració de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE). L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha donat la benvinguda a l’acte, en la qual també ha assistit la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

“La rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica dels habitatges són una peça clau. Ara més que mai, és necessari avançar amb determinació en la transició energètica de les nostres llars, per fer-les més sostenibles i més eficients, treballant conjuntament administracions, empreses i ciutadania. Des de l’Ajuntament de Girona fomentem la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica gràcies a accions com el projecte transfronterer Edificat, i continuarem treballant en el futur per donar-hi respostes concretes”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona.
 
A través d’una taula rodona moderada pel meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri, s’han tractat temes sobre els beneficis de la rehabilitació sostenible en el marc global actual, els instruments i les eines disponibles per fomentar-ho i els grans reptes que hi ha per endavant. Han participat en el debat la directora de l’ICAEN, Marta Morera; l’arquitecte i cofundador de l’estudi gironí Bosch.Capdeferro, Ramon Bosch, i el manager del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i soci del projecte Edificat, Francesc Ribera. 
 
La trobada d’avui inaugura un cicle de xerrades tècniques i divulgatives que coorganitzen l’Ajuntament de Girona, a través del projecte Edificat, i l’observatori ObRE. Les cinc jornades es desenvoluparan entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022. Aquesta és una iniciativa que s’inclou dins el projecte transfronterer d’eficiència energètica en l’edificació Clúster Edificat, emmarcat en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i cofinançat amb el fons FEDER de la Unió Europea. 
 
A més, durant els dies de la Fira de Mostres, el consistori difon material divulgatiu sobre la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica dels edificis en un estand. També s’ha aprofitat per incloure material cedit per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) sobre la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que té lloc enguany del 25 al 29 d’octubre.
 
L’Ajuntament de Girona és coordinador del projecte transfronterer Edificat. Els socis del consistori en aquesta iniciativa són la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitanie / Pyrénées-Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.

El projecte EDIFICAT ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea. El proyecto EDIFICAT ha sido cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creado por la Unión Europea.

Tornar