Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona Emprèn recorda les bones notícies del darrer any de projectes impulsats per a dones emprenedores amb motiu del dia 8 de març

Un repàs als projectes impulsats per dones que han nascut, han crescut, han estat reconeguts o s’han adaptat i reinventat al llarg de l’últim any

Amb motiu del dia 8 de març, dia Internacional de la Dona, el servei municipal de suport a la creació i consolidació empresarial, Girona Emprèn, recorda amb orgull i agraïment per la confiança dipositada en nosaltres, les bones notícies del darrer any d’aquells projectes d’emprenedoria que han estat impulsats o co-impulsats per dones. 
Els últims dotze mesos han estat molt difícils per a tothom degut a la crisi sanitària provocada per la COVID-19, no obstant això, l’empenta i l’actitud positiva d’aquestes dones al capdavant del seu projecte empresarial han estat motiu de bones notícies, ja sigui perquè són projectes que han nascut, que han crescut, que han estat reconeguts o que s’han reinventat per sobreviure.
Entre els projectes que han nascut hi ha el de Neus Vila Figareda, experta en el sector turístic que ha engegat el seu projecte de formació i mentoria; el de Maria Segura, Arrandeterra d’equinoteràpia; el de Txell Brugués de menjars preparats la Carmanyola; el de Maria Luna, Cuina Marieta, un servei de dietista i nutricionista a Girona; o el de Marta Huguet Maroto, Magnètica, de serveis de projectes culturals sostenibles.
Han crescut, malgrat les adversitats, projectes com el de CoEspai, espai de coworking situat a Girona i impulsat per Celeste Senés, ha passat a gestionar i dinamitzar un nou espai a Olot, la Ca-nyera
Hi ha projectes que han estat reconeguts com el de Rocío Rodríguez, cofundadora de la revista La Tornada, que ha estat guardonada amb un premi Carles Rahola de comunicació periodística.
La resiliència, factor imprescindible per a la supervivència de tants negocis aquest any de pandèmia, ha fet que les emprenedores adaptessin els projectes a les noves circumstàncies, com les germanes Àngels i Laura Bagué Vila des d’Ohana Salut passant a oferir serveis telemàtics; o Mercè Ribera, impulsora del centre Camí de Ioga, qui va oferir sessions de ioga gratuïtes des del seu canal de Youtube. 
Altres expertes com Cristina Bubé, instructora i membre de Mindfulness Association oferia eines per a viure els dies de confinament des del seu canal, o Núria Balliu, sociòloga i coach personal per a empreses, proposava des del seu blog un calaix de recursos per a conservar la calma.
També hi havia qui passava a oferir el seu servei a domicili, com era el cas de negocis essencials com Bye Bye Blat, fleca de productes sense gluten, de Judit Ezquioga; o els serveis veterinaris de Maria De Eusebio-Ventolà, impulsora d’Estima’ls de Can Ventolà o fins i tot, Foto Duch, de la fotògrafa Gemma Duch, va oferir durant les fetes de Nadal, la visita del rei Melcior a les famílies de Girona.
Altres projectes, com la cervesa BdGust impulsada per Blanca Costa va passar a la venda en línia, com explicava en aquest vídeo durant els mesos de confinament, i també llançava una edició limitada XL (75cl) solidària.
I és que la solidaritat també s’ha fet sentir des dels projectes emprenedors impulsats per  dones, com és el cas de Maria Fernanda Galara, qui des de la seva empresa d’estampació de teixits, Pepeerina  van respondre a la crida de falta de material de protecció i des de la seva empresa, va elaborar màscares de protecció pel personal sanitari les primeres setmanes de confinament. 
També durant aquest últim any, ha sorgit una nova iniciativa associativa de dones emprenedores. Es tracta de Vola, una comunitat de dones empresàries i emprenedores que s’han unit per a generar sinergies, col·laboracions, suports i experiències vitals i professionals.
Totes elles, al capdavant de les seves iniciatives emprenedores, són alguns de molts exemples de dones que treballen i persegueixen els seus somnis tots els dies de l’any i que, encara ara, cal visualitzar i reivindicar el seu paper en dies com el 8 de març per tal de poder aconseguir finalment una societat plenament igualitària. 
 

Tornar