Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Publicador de continguts

Una trentena de joves de Can Gibert del Pla fabriquen una màquina recreativa en el projecte Arcade

La idea ha estat impulsada per l’Ajuntament de Girona, a través del Laboratori Social d’Innovació

Crear una màquina recreativa per a l’Espai Jove Güell ha estat el repte que han assumit i han fet realitat un grup de trenta joves del barri de Can Gibert del Pla. El projecte Arcade ha estat fruit del treball col·laboratiu entre l’Espai Jove Güell, els Salesians Sant Jordi - PES Girona i el Laboratori Social d’Innovació, creat recentment per l’Ajuntament de Girona a través del Girona Emprèn. 

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Laboratori Social d’Innovació, que treballa per millorar la cohesió social i econòmica de la ciutat afavorint la innovació, fomentant l’aprenentatge i la creació col·laborativa. L’objectiu principal del projecte ha estat afavorir la participació dels joves de l’Espai Jove Güell i capacitar-los en la fabricació digital, com un recurs per empoderar-los i evitar que es faci més gran l’escletxa digital existent en aquest col·lectiu. Seguint una de les línies de treball del laboratori s’ha promogut una activitat integradora, per la diversitat d’origen dels participants -alguns d’ells nouvinguts-; sostenible, per la reutilització de components informàtics, i transformadora, pel treball comunitari i l’impacte en l’entorn proper. 

El projecte, desenvolupat durant els mesos d’octubre i novembre passats, ha consistit en la fabricació d’una màquina recreativa. Els joves han hagut de rebre una petita formació per conèixer i treballar amb seguretat els materials i les eines per a la fabricació de l’estructura de fusta. Aprendre a mesurar, tallar, muntar i polir i, en conseqüència, a fer funcionar eines com la serra de calar, el cargolador o la polidora han estat alguns dels coneixements adquirits. També han adquirit coneixement en la configuració del maquinari (monitor, Raspberry, controls, altaveus i cablejat) i en la decoració de l’exterior de la carcassa. 

En paral·lel, els joves participants també han realitzat un taller pràctic de gravació amb el telèfon mòbil, amb la finalitat de capturar imatges del procés de creació de la màquina i així poder-ne fer un vídeo per difondre’l posteriorment. 

La màquina recreativa es troba, en aquest moments, a l’Espai Jove Güell i és d’ús públic per a totes les persones usuàries d’aquest equipament municipal. Les persones o entitats interessades a realitzar projectes comunitaris similars, poden sol·licitar suport al Laboratori Social d’Innovació a través del servei Girona Emprèn. 
 

Tornar
— 10 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 10 de 15 resultats.