Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El projecte pel foment de l’emprenedoria tecnològica, “Tallers d’innovació 2023”, tanca amb la participació de més de 200 alumnes, de 6 centres educatius de Girona

Els Tallers d’Innovació 2023, “Ideem avui el model empresarial de demà. La transformació digital del teixit empresarial gironí”, ha posat el focus en la vessant de la digitalització com a eix per al foment de l’emprenedoria

L'Ajuntament de Girona mitjançant les Àrees de Promoció Econòmica i Educació, a través dels Serveis Municipals d'Educació, Ocupació, Girona Emprèn i el Consell de la Formació Professional i Ocupacional, ha participat un any més al programa de subvencions pel foment de projectes i accions de promoció econòmica, amb la finalitat de dur a terme actuacions orientades al teixit productiu, i concretament, al foment de l’esperit emprenedor.

El projecte es dirigeix a l’alumnat de formació professional que cursi algun cicle formatiu als centres educatius de la ciutat i en aquesta edició hi han participat els següents centres: Institut Santa Eugènia, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Escola Tècnica Girona, FEDAC Sant Narcís i Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.

Els tallers d’innovació 2023, que porten per títol “Ideem avui el model empresarial de demà. La transformació digital del teixit empresarial gironí”, s’han centrat en la digitalització com a eina per avançar cap a un model econòmic basat en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat.

El projecte d’enguany, ha comptat amb la participació de 212 alumnes de 8 grups de cicles formatius de Girona provinents de 6 centres educatius diferents i s’ha desenvolupat en tres fases:

  • Una primera fase amb 8 càpsules formatives relacionades amb el procés de transformació digital de les empreses.
  • La segona fase, on s'han desenvolupat 8 tallers de generació d'idees per cada grup d’alumnes participant.
  • I per últim, la tercera fase, amb una jornada col·lectiva de cloenda, que es va celebrar el dimarts 24 d’octubre al Centre Cultural La Mercè, amb tots els alumnes participants, i on es van presentar els projectes guanyadors dels tallers de generació d'idees, i també es van desenvolupar 5 tallers més sobre el desenvolupament competencial en l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació.

El projecte pel foment de l'emprenedoria tecnològica té com a principal objectiu dotar de continuïtat els serveis que, des del Servei Municipal d'Ocupació i a través de Girona Emprèn, es presten als centres educatius de la ciutat en el foment de l'emprenedoria entre la població jove. Es tracta d'una iniciativa alineada als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l'Agenda 2030 amb la finalitat d'acostar els ODS a l'alumnat dels centres educatius i la seva importància en el món emprenedor i empresarial. S'ha continuat implicant a les regidories d'Educació, Treball i Promoció Econòmica amb la finalitat de dotar el projecte d'un caràcter integral i que tingui continuïtat en el temps.

Tornar