Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Duo Enxebre obre aquest dissabte 8 de juliol la setena edició de “Notes al Parc”

El duet de música de cambra portarà obres de compositors com Bach, Pahissa, Halvorsen o Martinu a l’ermita del Calvari. Fins al 23 d’agost, el cicle portarà la música en viu als parcs i barris de Girona amb una dotzena de propostes gratuïtes de músiques modernes i formacions de música clàssica.

El cicle de concerts "Notes al Parc" comença aquest dissabte, dia 8 de juliol, amb l'actuació de Duo Enxebre, un duet format per Maria Cuatrecasas (violí) i Ignasi Piera (violoncel), que té l'objectiu de difondre obres menys conegudes dins del repertori de la música de cambra arreu de Catalunya. Fins al 23 d'agost, el cicle oferirà una dotzena de concerts d'artistes de músiques modernes i formacions de música clàssica, una programació musical àmplia, diversa i de qualitat que esdevé un aparador del treball de creació realitzat a les comarques gironines.

En el seu concert a l'ermita del Calvari, Duo Enxebre interpretarà des d'obres de caràcter íntim i senzilles, com les Invencions, de Bach, o Fugues, de Pahissa, fins a d'altres de caràcter brillant i virtuós, com la Passacaglia, de Halvorsen, o el Duo núm.1, de Martinu. El repertori es completa amb obres de Beethoven, Bartók i Toldrà, en un recital molt complet que combina obres de compositors de procedències i èpoques molt diverses. Amb aquest concert, "Notes al Parc" estrena ubicació i serà la primera vegada que el cicle arribarà al barri de Torre Gironella.

Per motius d'aforament, no és possible aparcar a l'ermita del Calvari. Per això, des de l'organització s'ha habilitat un punt de trobada del públic per accedir a peu a l'ermita: serà a l'Institut d'Estudis Gironins, a les 19:30 h (carrer de la Muralla, 2). L'aparcament recomanat més proper és el que hi ha situat a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Pel que fa a les persones amb mobilitat reduïda, podran accedir fins a la porta de l'ermita amb vehicle i, tot seguit, l'acompanyant haurà de retirar-lo.

"Notes al Parc", que enguany celebra la setena edició, oferirà una dotzena de concerts fins al 23 d'agost, amb artistes com Manel Fortià Trio, Girona Jazz Project Big Band, Mar de Sang, Sara Terraza, Carola Ortiz o el pianista Roman Lopatynskyi, entre d'altres. Una aposta per les propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, amb una gran diversitat de gèneres i músiques d'estils diferents, per tal d'acostar-los a tots els públics, fins i tot els que no estan habituats a aquests tipus de propostes.

Com ja és habitual, el cicle aposta pel format d'entrada lliure i sense reserva prèvia, en una proposta musical que s'escampa a diferents barris de la ciutat. En concret, els concerts tindran lloc a l'ermita del Calvari, al Centre Cívic Onyar, als jardins de les Pedreres, a Can Gibert del Pla, a la plaça de les Botxes i a la terrassa exterior i Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. Una programació en diferents indrets de la ciutat, amb l'objectiu de portar la música a l'estiu en escenaris exteriors de la ciutat i, així, descentralitzar l'oferta musical.

Una dotzena de propostes de músiques modernes i formacions de música clàssica

Després del tret de sortida de Duo Enxebre, durant el mes de juliol el cicle musical acollirà les actuacions de Manel Fortià (dimecres 12 de juliol, Centre Cívic Onyar), que presentarà el seu projecte Libérica; Mar de Sang (dissabte 15 de juliol, plaça de les Botxes); Cor de Teatre (dimecres 19 de juliol, plaça Isabel Vilà i Pujol) amb l'espectacle ESTOP; la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que oferirà un assaig obert (divendres 21 de juliol, Auditori de Girona) i la presentació oficial (dissabte 22 de juliol, Auditori) de Simfonia Alpina, de Richard Strauss; Carola Ortiz (dimecres 26 de juliol, jardins de les Pedreres); i Arar (divendres 28 de juliol, terrassa de l'Auditori de Girona).

Pel que fa al mes d'agost, el cicle comptarà amb les propostes de la Girona Jazz Project Big Band (dimecres 2 d'agost, plaça de les Botxes); Sara Terraza (dimecres 9 d'agost, plaça de les Botxes); el destacat pianista ucraïnès Roman Lopatynskyi (dimecres 16 d'agost, plaça de les Botxes); la parella formada per la soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov (dissabte 19 d'agost, plaça de les Botxes); i Mar Gimferrer i Marc Piqué (dimecres 23 d'agost, plaça de les Botxes).

El cicle "Notes al Parc" està organitzat per l'Ajuntament de Girona, a través de La Marfà - Centre de Creació Musical, i l'Auditori de Girona i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. Més informació i horaris al web www.web.girona.cat/lamarfa/concerts/notesalparc.

Tornar