Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Marfà oferirà un total de dinou activitats de formació i divulgació musicals aquesta tardor

Les inscripcions ja estan disponibles a través del web de La Marfà – Centre de Creació Musical

La Marfà oferirà aquesta tardor un total de dinou activitats obertes al públic i enfocades a la formació i divulgació musicals. Amb aquesta programació, el centre de creació musical de l’Ajuntament de Girona pretén mantenir i potenciar la música com a disciplina artística en el territori gironí a través de tres línies principals d’actuació: la formació, la divulgació i els concerts.

En l’àmbit de la formació musical, l’equipament ha organitzat tretze sessions diferents amb l’objectiu de donar eines de creixement tècnic i artístic als diversos perfils de músics, des dels que tot just s’inicien fins als professionals.

Artistes destacats del panorama creatiu nacional protagonitzaran les sessions dedicades a la bateria, que anirà a càrrec del músic Jorge Rossy; a la percussió corporal, que oferirà el músic i percussionista Santi Serratosa; a la improvisació lliure, amb el grup Za!; o al Beatbox i a la LoopStaton, que dirigirà l’artista Pulmon Beatbox; a banda de classes relacionades amb la veu i el cant, la tecnologia per a cantants, la gralla i l’harmònica, o d’iniciació als equips de so. En el cas de les sessions de Za! i de Pulmon Beatbox, l’activitat tindrà lloc en el marc de la participació de La Marfà com a coproductor dels darrers espectacles dels artistes.

Sense sortir de l’àmbit formatiu, també s’ha organitzat la Diada de la Rumba, una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), i que tindrà lloc el dissabte dia 28 de novembre. Tot evidenciant els múltiples lligams de la ciutat de Girona amb la rumba catalana, La Marfà vol incidir en el vessant formatiu d’aquest estil musical i pilar de la cultura popular amb tres tallers dedicats al ball, la percussió i la guitarra.

Pel que fa a la divulgació de la música entre la població, destaca el programa “Sessions LP”–audicions comentades d’àlbums-, en què, un cop més, tres artistes de referència parlaran de tres discos imprescindibles de la història de la música. En aquest cas, els artistes seran Cala Vento (Favourite Worst Nightmare d’Arctic Monkeys), Lluís Costabella (Never Mind The Bollocks de Sex Pistols) i Anna Roig (Les Marquises, de Jacques Brel).

Finalment, com a tercera línia de treball tindran lloc dues actuacions musicals vinculades a la jove escena de les músiques urbanes, que completaran la temporada de tardor de l’equipament. La primera serà un espectacle de Break Dance a càrrec del col·lectiu Erol Urbà, que tindrà lloc el dia 26 de setembre, a les 12 h, dins el marc del festival d’art urbà monar’T, ubicat al barri de Santa Eugènia; mentre que la segona actuació consistirà en una nova edició del Rap de Girona Fest, l’esdeveniment que aglutina els nous talents del rap i la cultura hip-hop local, que es farà el 29 de novembre.

A banda, La Marfà manté en marxa el programa de suport a la creació artística, que agrupa acompanyament artístic, residències internacionals i orquestra resident. El termini de presentació de projectes per a les tres de les línies del programa de la convocatòria 2020-21 va acabar el passat dia 10 de juliol, amb un total de 37 sol·licituds rebudes. Els projectes beneficiaris dels ajuts es donaran a conèixer al llarg dels mesos de setembre i octubre d’aquest any.

Com en cada temporada es continua el treball en col·laboració entre el sector públic i privat, i algunes de les propostes de la programació són possibles gràcies a la col·laboració de les institucions, empreses i entitats culturals que comparteixen i intervenen en la vida musical de la ciutat.

Les inscripcions a les activitats ja estan disponibles a través del web de La Marfà – Centre de Creació Musical. Totes les propostes s’adaptaran a les mesures d’higiene i de distanciament social requerides a cada moment.

Inscripcions
Tornar