Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock acorden promoure accions a la ciutat vinculades als Premis de la Música Catalana

En el marc d’aquest compromís, el Palau de Fires de Girona acollirà un segon escenari amb actuacions locals després de la gala dels Premis Enderrock, que se celebrarà el dijous 3 de març a l’Auditori de Girona

Fotografia de la roda de premsa

La 24a gala dels Premis Enderrock de la Música Catalana posarà en valor la marca “Girona Cultura” amb l’organització de diverses activitats vinculades a la trobada que se celebrarà el dijous 3 de març a l’Auditori de Girona. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i de la presidenta del Parlament de Catalunya, Lauràs Borràs, i es retransmetrà per La Xarxa de Comunicació Local, Televisió de Catalunya i per l’emissora de ràdio iCat. També es podrà seguir en línia per la plataforma de continguts Xala, i els webs de Televisió de Catalunya, iCat, Catalunya Ràdio i Enderrock.

El paper central de la capitalitat cultural de Girona en el marc dels premis serà possible gràcies al compromís subscrit entre l’Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock, a través del qual la gala anual dels Premis de la Música Catalana es vincularà amb la Girona i els seus artistes gràcies a dues accions. D’una banda, amb un segon escenari al Palau de Fires de Girona, que promourà l’escena emergent i local a la festa postgala i, d’altra banda, amb la programació de concerts, xerrades i presentacions a la ciutat.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director de Grup Enderrock, Lluís Gendrau, han presentat avui tota la informació de l’esdeveniment. Durant la roda de premsa, que ha tingut lloc a l’Auditori de Girona, també s’han anunciat els guanyadors del Premi Enderrock d’Honor, que ha estat per al grup de musica folk Falsterbo; del Premi Enderrock a la Trajectòria, per a la Companyia Elèctrica Dharma, en commemoració del seu 50è aniversari i per ser una de les formacions més rellevants de la música popular catalana i pionera en la fusió de jazz, rock i música tradicional, i del Premi Enderrock Joan Trayter, que s’ha endut Jordi Matas, com a millor productor musical pel seu lideratge en el pop metafísic.

“Cal remarcar la funció dels Premis Enderrock com a punt de trobada del sector musical i, per tant, l’oportunitat que ens ofereix per connectar amb les propostes artístiques que tenen el suport de La Marfà envers el sector professional. També cal destacar la voluntat dels premis de reforçar la seva vinculació amb el territori, per oferir l’oportunitat d’actuar als i les artistes locals a la postgala, a les biblioteques i a la Universitat”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. Ayats també ha volgut agrair al Grup Enderrock “que faci de Girona la capital de la cultura catalana” ja que, segons ha dit, “la cultura és una part imprescindible de l’estil i qualitat de vida de les gironines i els gironins, i posa les bases de la Girona del futur”.

Quant al nou escenari del Palau de Fires de Girona, l’espai permetrà facilitar la trobada entre el sector musical, artistes i promotors, i oferirà un showcase de quatre grups emergents amb presència gironina. Concretament, hi actuaran Tramma, Pol Bordas, Fetitxe 13 i Bounce Twice, que precediran l’actuació d’un grup de discjòqueis de la Casa de la Música de Girona.

A banda, l’acord entre l’Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock suposarà l’organització de quatre accions diferents, vinculades a La Marfà – Centre de Creació Musical. En primer lloc, el Premi Enderrock 2022 de la crítica al Millor disc de l’any, La mateixa sort (The Indian Runners 2021), del grup d’Espolla La Ludwig Band, serà el disc protagonista de la propera edició del cicle “Sessions LP”, organitzat per La Marfà. En segon lloc, una de les coproduccions musicals en què participa La Marfà s’estrenarà en properes edicions de la gala dels Premis de la Música Catalana. A més, els dos artistes guardonats amb el Premi Enderrock d’Honor i Premi Enderrock a la Trajectòria 2022, Falsterbo i la Companyia Elèctrica Dharma, respectivament, oferiran diverses xerrades a la Biblioteca Salvador Allende de Girona. Finalment, la revista Enderrock farà una conferència a la Universitat de Girona sobre música i mitjans de comunicació. Amb aquesta iniciativa, el Grup Enderrock vol reconèixer la trajectòria de l’equipament gironí, que enguany ha complert 10 anys, i la seva tasca de foment a la creació, formació i divulgació musicals. 

Tornar