Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Trio Andrée inaugura la cinquena edició de “Notes al Parc” aquest dissabte 10 de juliol

El cicle, que es realitzarà fins al 25 d’agost, esdevé un altaveu de la interpretació i la creació musical actual a les comarques gironines. El programa compta amb 12 concerts, tant de música clàssica com moderna.

La cinquena edició del cicle de concerts “Notes al Parc” comença aquest dissabte 10 de juliol amb l’actuació del Trio Andrée a la plaça de les Botxes, al parc de la Devesa. Amb l’objectiu de fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, fins al 25 d’agost s’oferiran 12 concerts de qualitat, d’estils i formats diversos. Un cicle que també vol reforçar la difusió i el suport als creadors locals i les formacions musicals del territori.

El Trio Andrée serà l’encarregat d’iniciar aquest cicle musical que porta la música en directe a Girona els vespres d’estiu. Una formació nascuda a Girona el 2018 de la mà de Maria Figa (piano), Cèlia Johé (violí) i Queralt Garcia (violoncel). Tres intèrprets que compten amb una llarga trajectòria dins de l’àmbit de la música de cambra, orquestral i com a solistes. En aquesta ocasió s’acompanyaran de la lectura de textos a càrrec de Núria Riquelme per oferir una proposta en femení que posa el focus en les obres musicals creades per dones que sovint no han estat gens reconegudes. Un programa que inclou obres de compositores com Clara Shumann, Elfrida Andrée i Mel Bonis, entre d’altres.

La programació continuarà amb Marta Pérez, que presentarà el seu debut discogràfic Letters for June (14 de juliol); Laia Frigolé i Eva del Campo, amb la proposta De Amore e Tormento (17 de juliol); Criatures, amb Praxinoscopi (21 de juliol); la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i el Cor Geriona, que interpretaran diversos fragments d’El somni d’un nit d’estiu de F. Mendelssohn (24 de juliol, Auditori de Girona); Dani López Quartet, una formació liderada pel jove i prolífic músic olotí -actualment vinculat al Programa d’acompanyament artístic de La Marfà – Centre de Creació Musical-, que oferirà una fusió entre el jazz, l’electrònica i la música contemporània (28 de juliol); Sara Parés Oleguer Aymamí i Dani Espasa, un maridatge de delícies barroques servides per tres dels millors especialistes en música antiga del país (31 de juliol); la Girona Jazz Project Big Band, formació referent del jazz a Girona i actualment orquestra resident de La Marfà, que s’endinsarà de nou en un repertori al més pur estil del swing, repassant els millors temes d’aquesta era daurada de les big bands (4 d’agost); el BCN Sax Quartet, que omplirà l’imponent escenari de la plaça de les Botxes amb el dúctil i atractiu so de quartet de saxos amb el programa Clàssics d’avui i sempre (11 d’agost); La Ludwig Band, una de les propostes més destacades i sorprenents en l’àmbit del folk i el rock a Catalunya, que després d’encisar públic i crítica amb el seu primer disc, arribarà a “Notes al Parc” per presentar a Girona el seu nou treball, La mateixa sort (18 d’agost); el Sextet Gerió, que oferirà Piazzolla 100, incloent les cèlebres Estaciones Porteñas del geni argentí (21 d’agost); i, per últim, el concert de Momi Maiga, un jove músic senegalès, ara resident a Salt, que és un autèntic virtuós de la kora (25 d’agost).

La plaça de les Botxes

El cicle torna a realitzar-se en un mateix espai, la plaça de les Botxes al parc de la Devesa, exceptuant el concert que la Jove Orquestra de les Comarques Gironines que serà a l’Auditori de Girona. Una localització que es va redescobrir en la darrera edició, per les mesures sanitàries vigents degut a la pandèmia de la COVID-19, que va limitar l’activitat en espais a l’aire lliure amb un aforament controlat i amb registre dels assistents, i que aquest any s’ha volgut mantenir degut a les incerteses en l’evolució de la pandèmia. És voluntat, per a futures edicions, recuperar els objectius inicials de la proposta en el sentit d’arribar a tota la ciutat i de distribuir la programació en diferents espais amb atractiu, tant pel públic assistent com pels artistes.

Les entrades són gratuïtes amb reserva prèvia a girona.cat/notesalparc o girona.cat/cultura. També es poden recollir a les taquilles de l’Auditori de Girona (dimarts i dijous d’11 h a 13 h) i del Teatre Municipal (dimecres i divendres de 13 h a 15 h) fins al 23 de juliol.

Ho organitza: La Marfà – Centre de Creació Musical i Fundació Auditori Palau de Congressos
Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Tornar