Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona llança una campanya per animar la ciutadania a gaudir dels espectacles culturals que s’ofereixen a la ciutat 

Sota el lema “Quedem?”, l’acció de sensibilització pretén omplir les entrades que s’han posat a la venda arran de l’augment de l’aforament en teatres i cinemes.  

L’Ajuntament de Girona ha llançat una campanya per animar la ciutadania a gaudir i participar de l’àmplia oferta cultural de la ciutat coincidint amb el relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 i l’inici de la represa de l’activitat social. Segons establert pel PROCICAT, els teatres i cinemes poden ampliar aforament fins al 70%. També s’ha allargat l’horari de la restauració, que pot obrir de les 6 h fins a la mitjanit, dos fets que afavoreixen l’assistència als actes culturals.

En el context actual, el Servei de Cultura del consistori ha impulsat aquesta acció de sensibilització, que sota el lema “Quedem?” pretén omplir aquest increment en el nombre d’entrades a la venda i respondre a l’interès de la ciutadania de participar en la vida cultural. 

De fet, tant l’Auditori de Girona com el Teatre Municipal van experimentar un bon ritme de venda d’entrades per als espectacles i concerts programats durant el darrer trimestre. En alguns casos, es va arribar a un nivell molt alt d’ocupació, com en les obres Píndoles- teatre breu en veu de dona, La cabra, o qui és Sylvia? o Aïda al Teatre Municipal. 

En el cas de l’Auditori, s’han posat a la venda noves localitats per a les dues actuacions de Love of Lesbian, que tindran lloc dissabte 5 i diumenge 6 de juny (20 h) i que ja havien exhaurit totes les entrades. També s’ha ampliat l’aforament disponible del concert de Cala Vento La Comunidad del divendres 4 de juny (20 h), inclòs dins de la programació del 15è aniversari de l’Auditori de Girona. Dins d’aquesta celebració, destaquen la  proposta del sommelier Josep Roca amb una conferència especial per a l’ocasió titulada “La música del vi”, així com el concert que oferirà el prestigiós pianista Ivo Pogorelich.

El consistori relaciona la bona dinàmica en l’assistència als actes culturals amb la feina de tots els actors del territori implicats en el sector. D’una banda, és fruit de la capacitat dels equipaments de generar confiança en els públics segons les novetats de cada moment, ja que s’han establert protocols de seguretat i higiene adaptatius i flexibles a l’hora d’assistir a les activitats i esdeveniments culturals. Les enquestes de públic en les quals es valoren els protocols de distanciament i higiene implementats, demostren que la percepció del públic és molt positiva en aquest sentit.

D’altra banda, també es valora molt positivament el gran dinamisme de tots agents culturals de la ciutat, els quals han reprès o han continuat organitzant els cicles i les programacions amb totes les mesures de prevenció corresponents i amb l’adaptació dels formats quan ha estat convenient. 

Podeu consultar tota la programació cultural, amb multitud de propostes artístiques de tots els àmbits i per a tot tipus de públic, al web de Girona Cultura de l’Ajuntament de Girona.

Tornar