Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona presenta la programació de tardor amb una vintena d’artistes com Gaëlle Arquez, Paul Lewis, Maria Arnal i Marcel Bagés, Els Amics de les Arts o Núria Graham

Entre el setembre i el desembre, La Marfà – Centre de Creació Musical també programa dinou activitats com ara cursos, tallers i concerts enfocats a la formació i divulgació musical.

Dijous 17/09/2020 - 12.14 h

L’Auditori de Girona presenta la programació de tardor amb una vintena d’artistes com Gaëlle Arquez, Paul Lewis, Maria Arnal i Marcel Bagés, Els Amics de les Arts o Núria Graham
Entre el setembre i el desembre, La Marfà – Centre de Creació Musical també programa dinou activitats com ara cursos, tallers i concerts enfocats a la formació i divulgació musical

L’Auditori de Girona ha presentat aquest matí la programació de la temporada de tardor, que oferirà una vintena de propostes tant de músiques modernes com de música clàssica, fent especial èmfasi als artistes i formacions de casa. L’equipament aposta per mantenir una programació d’alt nivell artístic, que entre els mesos de setembre i desembre comptarà amb noms com els de Maria Arnal i Marcel Bagés, la mezzosoprano Gaëlle Arquez, Els Amics de les Arts, Núria Graham, Paul Lewis o Javier Perianes, entre d’altres. Les entrades per als espectacles ja són a la venda al web www.auditorigirona.org i totes les propostes compliran les mesures de seguretat decretades per frenar la COVID-19. 

Pel que fa a músiques modernes, s’oferiran onze propostes de formats i estils diversos, entre els quals el pop, la cobla, el gospel, el ballet i el jazz, entre d’altres, amb una gran presència del talent del país. La temporada s’obrirà amb l’actuació d’Obeses i la Cobla Berga Jove (2 d’octubre) i seguirà amb Els Amics de les Arts (17 i 18 d’octubre) i una de les actuacions més esperades, la de Maria Arnal i Marcel Bagés, que preestrenaran a Girona el seu nou treball (7 de novembre). 

El ballet també tindrà presència aquesta temporada a l’Auditori, amb El Trencanous del Ballet de Barcelona (22 de novembre). També pujaran a l’escenari La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (27, 28 i 29 de novembre), el conjunt Stars of Gospel Choir (10 de desembre) o la compositora i cantant Núria Graham (12 de desembre), reprenent un concert previst per la passada primavera i que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia. Quant a les propostes més nadalenques, destaquen l’espectacle Christmas song 4 New Times de Joan Garrido & The Global Band (19 de desembre), i el concert de la Girona Jazz Project, que oferiran un repertori de nadales en format big band (27 de desembre). 

Per al públic familiar, l’Auditori de Girona oferirà dues propostes especialment pensades per a viure en família: Nadales pels més menuts, amb clàssics de Xostakóvitx, Bach, Debussy, Ravel i Satie (20 de desembre), i Tinc un paper, de Marc Parrot i Eva Armisén, un espectacle que uneix música i il·lustració (13 de desembre).

En l’àmbit de la música clàssica, la temporada presenta propostes d’alt nivell artístic amb un format més reduït a causa de la situació excepcional generada per la COVID-19. En aquesta ocasió, la programació posa especial èmfasi en l’aproximació a la figura del solista, i ofereix propostes d’especial connexió i intensitat entre el públic i l’intèrpret. Una temporada que segueix acostant propostes de prestigi de forma assequible, amb entrades entre els 12 i els 48 euros. 

Una de les artistes que s’hi podran escoltar serà la mezzosoprano francesa Gaëlle Arquez, que actuarà en primícia a l’Estat espanyol (18 d’octubre). De l’escena internacional, però amb un especial vincle amb la ciutat de Girona, arribaran les propostes dels pianistes Paul Lewis (22 d’octubre), i Javier Perianes (2 de novembre). També s’hi podran sentir tres obres mestres del repertori clàssic, amb el trio Miura – Roozeman – Varvara, que havien d’actuar la primavera passada i que ho faran finalment aquesta (15 de novembre). La programació de clàssica tampoc deixa de banda els solistes del país, com Xavier Díaz-Latorre (11 de desembre), ni el talent local, amb els ja tradicionals concerts de Fires de Sant Narcís de la Cobla La Principal de La Bisbal i el Cor Maragall, que oferiran els seus repertoris en dates tan assenyalades com el 29 d’octubre i l’1 de novembre respectivament, i amb l’Orquestra de Girona, que oferirà entre d’altres peces El telèfon, de Menotti (8 de novembre).

Més enllà de la propera tardor, algunes de les propostes que havien de tenir lloc la passada primavera a l’Auditori es van haver de posposar i s’han reubicat en el calendari del 2021. És el cas de Valerie Gergiev (24 de gener), Daura Mangara (6 de febrer), Mireia Vives & Borja Penalba (13 de febrer), Simfònica de Lucerna (16 de febrer), Ben l’Oncle Soul (6 de març), Straight No Chaser (8 de maig), Hanfris Quartet (15 de maig) i Ivo Pogorelich (3 de juny).

“La cultura és segura i un bon exemple son l’Auditori de Girona i la Marfà que han posat en marxa un seguit de mesures perquè puguin obrir el taló i tirar endavant totes les propostes formatives. Tot i les limitacions derivades de la pandèmia sanitària, és de vital importància mantenir la celebració dels espectacles”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Una vintena de propostes a La Marfà – Centre de Creació Musical

Per la seva banda, La Marfà – Centre de Creació Musical oferirà aquesta tardor dinou activitats enfocades a la formació i la divulgació musicals. Pel que fa a la formació, l’equipament ha organitzat tretze sessions amb l’objectiu de donar eines de creixement tècnic i artístic als diversos perfils de músic, des dels que s’inicien fins als professionals. Aquests tallers aniran a càrrec de destacats artistes de l’escena creativa nacional com Jorge Rossy (bateria), Santi Serratosa (percussió corporal), Pulmon Beatbox (beatbox i loopstation), i ZA! (improvisació lliure), entre d’altres. Així mateix, també s’han programat classes relacionades amb la veu i el cant, la tecnologia per a cantants, la gralla i l’harmònica, la iniciació als equips de so, i una jornada dedicada a la rumba, en col·laboració amb l’associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre. 

En relació amb la divulgació, destaca la continuació del programa Sessions LP – audicions comentades d’àlbums, en què tres artistes de referència parlaran de tres discos imprescindibles de la Història de la música. En aquesta ocasió, les sessions aniran a càrrec de Cala Vento (Favourite Worst Nightmare, d’Arctic Monkeys), Lluís Costabella (Never Mind The Bollocks, de Sex Pistols) i Anna Roig (Les Marquises, de Jacques Brel). En aquesta línia també s’han programat dues actuacions musicals vinculades a la jove escena de les músiques urbanes: un espectacle de Break Dance a càrrec del col·lectiu Erol Urbà (26 de setembre), dins el marc del festival d’art urbà Monar’T, al barri de Santa Eugènia, i una nova edició del Rap de Girona Fest, l’esdeveniment que aglutina els nous talents del rap i la cultura hip-hop local (29 de novembre). Les inscripcions a les activitats de la temporada de tardor es poden realitzar a través del web de La Marfà

A més d’aquestes propostes, La Marfà manté el programa de suport a la creació artística, que agrupa acompanyament artístic, residències internacionals i orquestra resident. Per a la temporada 2020-21 s’han rebut 37 sol·licituds i els projectes escollits es donaran a conèixer pròximament. 

Les entrades anticipades per als espectacles de la nova temporada de l’Auditori de Girona ja es poden adquirir al seu web (www.auditorigirona.org) i a taquilles en l’horari de venda habitual (a l’Auditori de Girona, els dimarts i dijous d’11 a 13 h; i al Teatre Municipal, els dimecres i divendres de 13 a 15 h). En cas que quedin localitats disponibles, es vendran des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle a les taquilles de l’Auditori. Totes les propostes programades tindran en compte les mesures de seguretat de cara a la prevenció de la propagació de la COVID-19. 

Dossier de premsa
Tornar