Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Estalvi d'aigua als centres esportius

Fase d'emergència 1 per sequera

L’Ajuntament de Girona aplicarà mesures en els equipaments esportius per tal d’estalviar aigua.

Es tracta d’unes accions que busquen fer front a l’escenari de sequera que viu la ciutat i tot Catalunya. Actualment, estem en fase d'emergència 1 per sequera, a partir de l'1 de febrer de 2024.

Mesures d'estalvi d'aigua als equipaments esportius  

  • Es limitaran els usos de les dutxes. Aquestes mesures tenen per objectiu reduir el consum d’aigua i fer front a l’escenari de sequera que està vivint la ciutat i tot Catalunya en general. 
  • No es poden utilitzar les dutxes dels equipaments esportius després dels entrenaments però sí després d'un partit.
    Aquesta mesura, que afecta a totes les categories esportives, s’implementarà en els vestidors dels 7 pavellons municipals i dels 7 camps de futbol municipals. També s’aplicarà a la zona esportiva de la Devesa.
  • No es podran utilitzar les dutxes dels vestidors de les piscines cobertes però sí les de treure’s el clor i sense fer ús de sabó. Aquesta mesura afectarà la piscina de Palau i la de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla. 
  • S'ha reduït el temps que surt aigua de les aixetes dels equipaments esportius i educatius. Gràcies a la col·locació d’unes brides, cada cop que es prem el botó del sortidor d’aigua, només surt aigua durant 10 segons.
  • Queda prohibit regar la gespa artificial dels camps de futbol municipals. Això afecta els camps de Can Gibert del Pla, Fontajau, Germans Sàbat, Pont Major, Torres de Palau i Vila-roja.
  • S’ha tancat el reg de la gespa de la piscina d’estiu de la Devesa, el solàrium de la piscina de Can Gibert i el sistema de manteniment de la piscina de la Devesa que es duu a terme quan la instal·lació està tancada per tal de mantenir l’estat de l’aigua.  

Excepció 

Per una qüestió social, les dutxes de la piscina descoberta de la Devesa es mantindran obertes perquè les puguin usar les persones sense sostre dins el Pla de fred que impulsa l’Ajuntament, així com d’altres excepcions per motius socials. 

Més informació, FAQ i consells sobre la sequera

Tornar