Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Menú de navegació

Fira del vehicle elèctric 2018 | Promoció econòmica

Fira del vehicle elèctric

Setmana Europea de la Mobilitat 2018

En el marc de la Setmana Europea de Mobilitat, del 16 al 22 de setembre de 2018, l’Ajuntament de Girona, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, i conjuntament amb l’ATM de Girona, va organitzar la Fira del Vehicle Elèctric, un aparador de la mobilitat elèctrica per a la ciutadania i el teixit empresarial local. La fira promociona les solucions de mobilitat més sostenibles entre la ciutadania, els comerços i el teixit empresarial de la ciutat i la demarcació de Girona.

Els objectius d’aquesta acció són els següents:

  • Afavorir accions per reduir les emissions tal com es va signar a l’acord de París1 tot ajustant-se al pla de mobilitat elèctrica de Girona que estan duent a terme.
  • Oferir a la ciutadania l’oportunitat de provar tot tipus de vehicles elèctrics per conèixer els avantatges i beneficis.
  • Crear un espai promocional per a les empreses de vehicles elèctrics on poder vendre i/o realitzar accions comercials. 

______________________
1 L’Acord de París és el pacte mundial de lluita contra l’escalfament global signat el 12 de desembre del 2015 en la Cimera del Clima celebrada a la capital francesa. Ho van acordar 195 països, pràcticament la totalitat dels governs del món, i l’objectiu que es persegueix és que l’augment de la temperatura a final d’aquest segle es quedi entre els 2 i els 1,5 graus respecte als nivells preindustrials. Aquesta és la frontera, fixada pels científics, perquè les conseqüències de l’escalfament no siguin tan desastroses. Per aconseguir aquest objectiu els països signataris de l’acord es comprometen a reduir les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Fira del Vehicle Elèctric
Data: 22 i 23 de setembre de 2018
Hora: 18 h
Lloc: Plaça de la Independència

 

La plaça de la Independència va acollir una fira de vehicles sostenibles (elèctrics, híbrids i de gas) i diverses xerrades sobre el vehicle elèctric els dies 22 i 23 de setembre de 2018, tancant les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Girona d’enguany.

Personal tècnic de l’Ajuntament de Girona i del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona han impartit tres xerrades al voltant dels següents temes:

A continuació d’aquesta última ponència, el mateix dissabte a la tarda, diverses persones membres de l’Associació d’Usuaris del Vehicle Elèctric van compartir la seva experiència amb els vehicles elèctrics amb el públic assistent.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va participar en la inauguració de l’exposició (12 h) juntament amb el director territorial a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Saló.

La mostra de vehicles elèctrics és una de les vuit activitats que s’han organitzat a la ciutat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.  

Logos SOC + Generalitat + Ministeri treball SEPE (amb frase)

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local
  • Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)
  • Generalitat de Catalunya
  • Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social - Servicio Público de Empleo Estatal