Header: Oficina per la Sostenibilitat

Oficina per la Sostenibilitat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inauguració del nou espai de Farmàcia Viva al Centre Cívic Sant Narcís

El divendres 24 de maig a les 18 h tindrà lloc la inauguració de l'espai de Farmàcia Viva, ubicat a la terrassa del segon pis del Centre Cívic Sant Narcís.

El projecte de Farmàcia viva ofereix un espai de socialització de coneixements i intercanvi d'usos, sabers i aplicacions vinculades a plantes aromàtiques, silvestres i medicinals. En aquest sentit, reuneix veïns i veïnes del barri de Sant Narcís i ciutadania interessada a aprendre i recuperar sabers vinculats a les plantes medicinals des d'una organització i presa de decisions horitzontal.

El punt de trobada es localitza a la terrassa del segon pis del Centre Cívic Sant Narcís, on es troben plantades diferents varietats de plantes aromàtiques, silvestres i medicinals. A través de l'autogestió de l'espai de trobada, diferents persones que comparteixen un interès comú, es reuneixen per intercanviar experiències i proposar projectes i activitats que donin a conèixer l'ús dels plantes medicinals per a aplicacions quotidianes i la millora de la qualitat de vida.

Aquesta experiència sorgeix del projecte "Menja't Sant Narcís, Barri Comestible" que busca valorar la biodiversitat urbana del barri de Sant Narcís i fomentar la trobada del veïnat a través de la creació d'horts comunitaris que són gestionats per entitats, veïns i veïnes i ciutadania interessada per tal de fer un barri més sostenible. 

A la inauguració hi haurà degustació d'infusions d'herbes aromàtiques i medicinals de l'espai, un petit pica-pica i es comptarà amb la participació especial de diversos grups vinculats al Centre Cívic.
Les participants del  Taller de Memòria parlaran de quins usos, coneixements, records i emocions els desperten les plantes aromàtiques i medicinals. Els i les integrants del taller de poesia de l'Associació Kerunta faran un recital de Poesia Silvestre. I, per altra banda, hi haurà l’exposició dels dibuixos, del mobiliari i coixins fets gràcies a la col·laboració dels nens i nenes integrants del curs Art per xics, el grup de Patchwork de l’Esplai de Gent Gran de Sant Narcís,  el taller de fusteria de La Volta, persones vinculades a la Farmàcia Viva, Menja´t Sant Narcís i persones col·laboradores a títol individual. 

Finalment, a les 20 h es tancarà la inauguració amb l’espectacle “Filosofia Amena” del Colectivo Ameno en el marc del Cicle Aprop. 

Tornar