Header: Oficina per la Sostenibilitat

Oficina per la Sostenibilitat

Ruta de navegació

Eficiència energètica | Oficina per la Sostenibilitat

Eficiència energètica

L’ús de l’energia és sense dubte indispensable en la nostra societat, ja que som energèticament dependents i cada vegada sembla que ho serem més. Per això s'ha d'intentar consumir el mínim d'energia possible i optimitzar-ne l'ús. És a dir, ser molt curosos amb l’eficiència energètica que influeix sobre els requeriments de l’energia i facilita la sostenibilitat.

El consum energètic està relacionat amb emissions de CO₂ que és una de les causes principals del canvi climàtic i l’escalfament global. Per aquest motiu és important ser conscients de l’impacte que té el nostre consum energètic i intentar posar mesures per reduir-lo en els nostres aparells, en la nostra rutina i en la nostra llar.

Una de les eines per conèixer l’eficiència de la nostra llar és a través de la certificació energètica que permet valorar les característiques energètiques i per tant de consum i d’emissions de la nostra llar o edifici.

Tenir cura de la nostra eficiència energètica no només té beneficis mediambientals, sinó que ens pot suposar un gran estalvi econòmic. Així doncs, busquem la màxima eficiència energètica en els nostres aparells, la nostra llar i en les nostres accions del dia a dia. Feu un consum responsable i sostenible!

A continuació trobareu l’estat de la certificació energètica de Girona i una sèrie de vídeos explicatius per millorar l’eficiència energètica de la nostra llar.

Vídeos Eficiència energètica esquerra | Oficina per la Sostenibilitat

Vídeos Eficiència energètica dreta| Oficina per la Sostenibilitat

Logos SOC + Generalitat + Ministeri treball SEPE (amb frase)

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local
  • Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)
  • Generalitat de Catalunya
  • Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social - Servicio Público de Empleo Estatal
 

Eficiència energètica | Oficina per la Sostenibilitat

I a més a més...

Píndoles informatives de la Diputació de Girona sobre energia

La Diputació de Girona ofereix quatre píndoles informatives per ajudar i assessorar la ciutadania cap a la transició energètica. 

Amb aquests vídeos aprendreu com interpretar la factura de la llum i quines possibilitats d’estalvi energètic i econòmic existeixen, i les possibilitats d’estalvi d’energia en els diferents àmbits de la llar. 
També descobrireu les diverses opcions per consumir energia verda a partir de la seva contractació, amb la participació en el finançament d’un projecte, l’autoconsum amb una instal·lació renovable a casa o bé participant en una comunitat local d’energia prop de l’habitatge.

En l’última píndola se us presentaran algunes opcions per compartir vehicles o trajectes, així com les diferents possibilitats d’adquirir vehicles de baixes emissions.