Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Menú de navegació

11a Jornada de l'Esport Femení 2023

11a Jornada de l'Esport Femení - #EsportFemeníGi

Diumenge 5 de març de 2023

La Jornada de l’Esport Femení tornarà aquest 2023 a la seva data habitual al mes de març, al voltant del Dia de la Dona, després de dos anys de traslladar-la en èpoques de calor amb motiu de la pandèmia. L’11a edició de la iniciativa tindrà lloc el diumenge 5 de març a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya de Girona. Durant tot el matí, de 9.30 a 13.30 h, el centre de la ciutat oferirà un gran ventall d’activitats esportives, tallers i xerrades per a nenes, joves i dones.

Novetats

Una de les novetats d’aquest any serà la inclusió de noves pràctiques esportives durant la jornada. En total, s’hi podran practicar 24 disciplines: hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, activitats subaquàtiques, handbol, patinatge artístic, escacs, judo, tennis, skate, marxa nòrdica, paleotraining, nàutica, curses d’orientació i bàsquet i tennis en cadira de rodes, a més del joc tradicional de les bitlles catalanes.  

Una altra de les propostes noves d’aquesta edició és la possibilitat de participar en diversos circuits organitzats per practicar activitats físiques en grups tancats. En concret, les dones que ho vulguin podran inscriure’s a sessions d’hipopressius, d’estiraments, de marxa nòrdica, de pilates i de paleotraining, així com a fer una sortida de caminadores i corredores. La darrera activitat dels quatre circuits proposats serà una xerrada sota el títol “Dona i esport: Com tenir un estil de vida actiu i saludable en totes les etapes de la vida”, a càrrec del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC). Tots els circuits són gratuïts.

Ambaixadores de l’11a edició de la Jornada

Aquest any, les quatre ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení, que s’han donat a conèixer a la roda de premsa d’avui, són les següents: 

  • Aina Arteman, esportista de rem de Banyoles, que ha participat en els Junior World Rowing Championship dels anys 2021 i 2022.
  • Montse Hugas, fundadora del Salt Gimnàstic Club, exdirectora tècnica de gimnàstica artística i exentrenadora d’esportistes d’alt nivell en aquesta mateixa disciplina.
  • Jana Brusés, campiona de Catalunya i d’Espanya Sub18 d’atletisme, en les modalitats de 60 i 100 m tanques. Actualment, estudia becada als EUA i competeix per la University of Pittsburgh (Pennsilvània).
  • Daniela Guillén, pilot de motocròs de Lloret de Mar. Actualment, ostenta el títol de campiona d'Europa de la cursa Motocròs de les Nacions 2022 i és campiona d’Espanya de Motocròs.

Vídeo Jornada Esport Femení 2023 | JEF

Vídeo 2 Jornada Esport Femení 2024 | JEF

Vídeo 1 Jornada Esport Femení 2024 | JEF