Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Menú de navegació

9a Jornada Esport Femení 2021

9a Jornada d'Esport Femení 2021

Nou format

En comptes de realitzar la Jornada en un sol dia (com en edicions anteriors) aquest any degut a la Covid19 plantegem una Jornada dividida en 3 dies més una cloenda, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i maximitzar les condicions sanitàries sense perdre l’essència de la Jornada.

Objectiu del 2021

Fonamentar les activitats d’exhibició i d’entrenament i així esportivament se segueix treballant en grups bombolla. D’aquesta manera continuem portant l’esport i l’activitat física al carrer, fent visible l’esport femení.

No podrem fer activitats d’iniciació obertes al públic (com en edicions anteriors), però sí que podrà haver-hi públic seguint les mesures sanitàries.

Buscant aquestes complicitats, un any més les Biblioteques de Girona, col·laboren en la Jornada fent-ne difusió i distribuint punts de llibres amb un disseny exclusiu i amb les ambaixadores 2021 com a protagonistes.

La Jornada de l’Esport Femení està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, DipSalut i el Consell Esportiu del Gironès

Programa 2021 | Jornada de l'Esport Femení

Programa #EsportFemeníGi

Dijous 10 , divendres 11 i dissabte 12 de juny, de 18 a 20.30 h

A la plaça de Salvador Espriu, plaça de Calvet i Rubalcaba i Riu Onyar

Es portaran a terme exhibicions, tornejos i entrenaments amb la participació d’equips base i escoles. Hi participaran una trentena d’entitats i clubs tan de la ciutat, com de la demarcació de Girona. 

Activitats programades de 18 a 20.30 h

Dijous 10 junyDivendres 11 junyDissabte 12 juny
TennisHandbolBàsquet
VòleiTennis TaulaGimnàstica
Gimnàstica RítmicaPatinatge Futbol
JudoEscacsHalterofilia
PaleotrainingRugby 
OrientacióAtletisme 
 Piragüisme 

Diumenge 13 de juny, de 10.30 a 13 h

A l’Auditori Josep Irla, Edifici de la Generalitat a Girona

CLOENDA de la Jornada amb la projecció del documental “Hijas de Cynisca” i col·loqui posterior amb la seva directora, Beatriz Carretero i altres esportistes convidades (pendent de confirmació).

Propòsit de la projecció

Fomentar la reflexió i el diàleg per superar prejudicis i estereotips que impedeixen a les nenes i adolescents accedir i desenvolupar-se en igualtat d’oportunitats.

Hijas de Cynisca” és una pel·lícula documental sobre la desigualtat de gènere en l’esport, un reflex de la societat on vivim. En ella es dona veu a dones esportistes que són referents, que han aconseguit grans fites en la seva carrera i que ens explicaran la seva història. Posaran de manifest aquesta desigualtat, proposaran idees per a la seva erradicació, i explicaran quant s’ha avançat i quant queda encara per aconseguir, per canviar una societat fixada en valors que han quedat obsolets.

Els valors del documental es conjuguen i transmeten perfectament als del programa de Promoció de l’Esport Femení de l’Ajuntament de Girona: augmentar la conscienciació, sensibilització i visibilització de l'esport femení, buscar un reconeixement social i una igualtat d'oportunitats per a totes les esportistes, i dones professionals del món esportiu (entrenadores, àrbitres, jutges, directives...) actuals i futures. Ser una plataforma per trencar estereotips, i per promoure i difondre la pràctica esportiva femenina.

Vídeo 2021 | Jornada Esport Femení

Vídeo (2) 2021 | Jornada Esport Femení

Crèdits vídeos | Jornada de l'Esport Femení

Crèdits dels vídeos: aquests tres vídeos els ha fet la Diputació de Girona.