Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Menú de navegació

Activitats | Jornada Esport Femení

Jornada d'Esport Femení 2021

Nou format

En comptes de realitzar la Jornada en un sol dia (com en edicions anteriors) aquest any degut a la Covid19 plantegem una Jornada dividida en 3 dies més una cloenda, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i maximitzar les condicions sanitàries sense perdre l’essència de la Jornada.

Objectiu del 2021

Fonamentar les activitats d’exhibició i d’entrenament i així esportivament se segueix treballant en grups bombolla. D’aquesta manera continuem portant l’esport i l’activitat física al carrer, fent visible l’esport femení.

No podrem fer activitats d’iniciació obertes al públic (com en edicions anteriors), però sí que podrà haver-hi públic seguint les mesures sanitàries.

Buscant aquestes complicitats, un any més les Biblioteques de Girona, col·laboren en la Jornada fent-ne difusió i distribuint punts de llibres amb un disseny exclusiu i amb les ambaixadores 2021 com a protagonistes.

La Jornada de l’Esport Femení està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, DipSalut i el Consell Esportiu del Gironès

Programa | Jornada de l'Esport Femení

Programa #EsportFemeníGi

Dijous 10 , divendres 11 i dissabte 12 de juny, de 18 a 20.30 h

A la plaça de Salvador Espriu, plaça de Calvet i Rubalcaba i Riu Onyar

Es portaran a terme exhibicions, tornejos i entrenaments amb la participació d’equips base i escoles. Hi participaran una trentena d’entitats i clubs tan de la ciutat, com de la demarcació de Girona. 

Activitats programades de 18 a 20.30 h

Dijous 10 junyDivendres 11 junyDissabte 12 juny
TennisHandbolBàsquet
VòleiTennis TaulaGimnàstica
Gimnàstica RítmicaPatinatge Futbol
JudoEscacsHalterofilia
PaleotrainingRugby 
OrientacióAtletisme 
 Piragüisme 

Diumenge 13 de juny, de 10.30 a 13 h

A l’Auditori Josep Irla, Edifici de la Generalitat a Girona

CLOENDA de la Jornada amb la projecció del documental “Hijas de Cynisca” i col·loqui posterior amb la seva directora, Beatriz Carretero i altres esportistes convidades (pendent de confirmació).

Propòsit de la projecció

Fomentar la reflexió i el diàleg per superar prejudicis i estereotips que impedeixen a les nenes i adolescents accedir i desenvolupar-se en igualtat d’oportunitats.

Hijas de Cynisca” és una pel·lícula documental sobre la desigualtat de gènere en l’esport, un reflex de la societat on vivim. En ella es dona veu a dones esportistes que són referents, que han aconseguit grans fites en la seva carrera i que ens explicaran la seva història. Posaran de manifest aquesta desigualtat, proposaran idees per a la seva erradicació, i explicaran quant s’ha avançat i quant queda encara per aconseguir, per canviar una societat fixada en valors que han quedat obsolets.

Els valors del documental es conjuguen i transmeten perfectament als del programa de Promoció de l’Esport Femení de l’Ajuntament de Girona: augmentar la conscienciació, sensibilització i visibilització de l'esport femení, buscar un reconeixement social i una igualtat d'oportunitats per a totes les esportistes, i dones professionals del món esportiu (entrenadores, àrbitres, jutges, directives...) actuals i futures. Ser una plataforma per trencar estereotips, i per promoure i difondre la pràctica esportiva femenina.

Vídeo 2021 | Jornada Esport Femení

Vídeo (2) 2021 | Jornada Esport Femení