Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les farmàcies distribuiran gratis calces menstruals, copes i compreses de tela el 2024

Aquesta iniciativa respon a la realitat de la pobresa menstrual, que afecta una de cada cinc dones a Catalunya.

Les farmàcies de Catalunya distribuiran gratuïtament productes menstruals reutilitzables a partir del primer trimestre del 2024. Aquesta iniciativa, impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes, busca abordar la pobresa menstrual i promoure la sostenibilitat. Cada dona, així com persones no binàries i homes trans que menstruen, podrà recollir el producte de la seva elecció mitjançant un codi QR a l'aplicació La Meva Salut.

Aproximadament 2,5 milions de persones es beneficiaran d'aquesta mesura a Catalunya, que segueix l'exemple d'Escòcia com un dels primers països en oferir aquest tipus de suport. El pressupost previst és de 8,5 milions d'euros per a la compra i distribució dels productes, així com la formació del personal farmacèutic. Els productes disponibles seran copes menstruals, calces i compreses de tela, amb l'objectiu de reduir els residus derivats de l'ús de productes d'un sol ús.

Aquesta iniciativa respon a la realitat de la pobresa menstrual, que afecta una de cada cinc dones a Catalunya. Un estudi va mostrar que dues de cada deu dones han experimentat dificultats econòmiques per adquirir productes menstruals. Amb aquesta mesura, es busca abordar aquesta problemàtica i promoure una major igualtat d'oportunitats en la salut menstrual.

Tornar