Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

La llengua al dia: Càpsules de llenguatge no sexista i inclusiu | Llengua catalana

La llengua al dia

Càpsules de llenguatge no sexista i inclusiu

Publicador de continguts

Sabríeu detectar elements sexistes i fer propostes de redacció per a un ús inclusiu del llenguatge a les següents frases?

La manera de desenvolupar i reforçar la nostra capacitat de detectar els elements sexistes és posant-ho en pràctica. Per això us proposem aquesta taula que recull a la columna de l’esquerra frases amb contingut sexista que podeu corregir a la columna de la dreta.

Us suggerim que comenceu detectant on és el problema i després proposeu una redacció que visibilitzi adequadament les dones i que sigui inclusiva:

Solucionari
Text sexista / androcentristaProposta de correcció
Girona esdevé un gran espai escènic en el qual els artistes catalans presenten els seus treballs discogràfics, inicien o finalitzen les seves gires i presenten espectacles inèdits.Girona esdevé un gran espai escènic en el qual artistes catalans presenten els seus treballs discogràfics, inicien o finalitzen les seves gires i presenten espectacles inèdits.
Els alumnes reten homenatge a Joan Brossa.L’alumnat ret homenatge a Joan Brossa.
Gran festa de la música en família. Un format únic de festival que té per objectiu apropar tots els estils musicals (jazz, clàssica, pop rock...) a grans i petits per gaudir junts de la música en directe.Gran festa de la música en família. Un format únic de festival que té per objectiu apropar tots els estils musicals (jazz, clàssica, pop rock...) al públic adult i infantil per gaudir conjuntament de la música en directe.
En un imprès: 
CERTIFICO: que el funcionari / la funcionària.............. ha assistit al curs de llenguatge no sexista i inclusiu.
CERTIFICO: que (nom de la persona) ha assistit al curs de llenguatge no sexista i inclusiu.
Molt agraïts per la vostra col·laboració.Us agraïm la col·laboració.
Tornar