Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Subvencions | Cultura

Ajuts i subvencions de cultura

Publicador de continguts

Suport a la creació de La Marfà (modalitat B). Primers enregistraments

Resolució

S’adreça a grups novells que es trobin en un estadi inicial de la seva carrera i sense material fonogràfic publicat. L’objectiu de la convocatòria és impulsar la creació musical emergent a Girona, i es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Es concedeixen fins a dues ajudes a grups per a realitzar el seu primer enregistrament (entre 2 i 4 temes). El suport consisteix en la cessió gratuïta de l’estudi de gravació i l’acompanyament d’un productor musical que orienta les bandes tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat D). Orquestra resident

Pendent de convocatòria

El programa consisteix en la selecció d’una formació orquestral de música moderna (big band) que rebrà suport econòmic per realitzar, durant els anys 2020 a 2022, un projecte de creació i residència a La Marfà - Centre de Creació Musical. La residència passa per convertir La Marfà en l’espai d’assaig i creació dels diferents programes anuals que la formació desenvolupi.

Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office

Resolució

L’objectiu del programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office és afavorir la consolidació de trajectòries professionals de creadors i creadores emergents que es troben en vies de professionalització i que vulguin desenvolupar un projecte, o una fase d’un projecte, amb finalitat artística dins del marc d’un acompanyament audiovisual i cinematogràfic.

Ajuts Girona Kreas

Resolució

Ajuts consistents en beques i subvencions destinades a fomentar la formació, la creació, la producció i exhibició artística de projectes que es duguin a terme, parcialment o en la seva totalitat, al municipi de Girona o fora d'aquest, en el cas que es consideri d'interès per a la projecció exterior de la ciutat i la seva promoció cultural o artística.

Subvenció Amplia Cultura

Resolució

La subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementaries a l’oferta municipal o amb finalitat inclusiva i d’acció social. Aquestes subvencions es destinen a suport a activitats culturals, de promoció i exhibició, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l’oferta cultural municipal i que, per tant, cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat A). Acompanyament artístic

Resolució

Es tracta d’un programa especialitzat que acompanya els músics en el seu procés professionalitzador a partir d’un pla d’accions dissenyat a mida per a cada grup. Les ajudes consisteixen en la contractació de serveis de professionals que acompanyen i fan de mentors als projectes seleccionats, així com en la cessió d'espais i de recursos.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat C). Residències internacionals

Resolució

Programa de beques que té la voluntat de promoure la internacionalització i la mobilitat artística. Estan destinades a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites i no estrenades de qualsevol estil de música, projectes que impliquin la mobilitat artística i que necessitin desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. La beca consisteix en la cessió d’espais i en un ajut per finançar una estada de creació de 5 dies de durada a La Marfà - Centre de Creació Musical. A partir de l’import atorgat, els beneficiaris seran els responsables de coordinar els detalls de la residència, com ara desplaçaments, allotjament, i manutenció, entre d’altres.

Subvencions per a biblioteques escolars. Curs 2021-2022

Convocatòria tancada

Subvenció per finançar les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat a fi que puguin complir la seva funció com a facilitadores d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora.

Subvencions per a l'organització de festes i activitats populars als barris i sectors de Girona 2021

Convocatòria tancada

L’objecte d’aquestes bases és regular l’atorgament de subvencions destinades a fomentar i promocionar les festes i les celebracions populars als barris de la ciutat de Girona, i donar suport a aquelles entitats veïnals que les organitzen.

Subvencions per a projectes de foment de les indústries culturals i creatives, en l’àmbit del barri de Sant Narcís 2021-2023

Convocatòria tancada

Subvenció per a donar suport a un projecte de foment de les indústries culturals i creatives, en l’àmbit del barri de Sant Narcís, per fomentar l’emprenedoria i l’economia creativa, al mateix temps que contribuir a dinamitzar l’economia local i a regenerar la zona urbana del barri de Sant Narcís, a desenvolupar durant el període 2021-2023. El projecte ha de promoure l’autoocupació dels professionals que hi participen, impulsant projectes vinculats a la creació artística, artesana i a les indústries creatives; posant en contacte aquests projectes amb el món professional i amb el mercat.

Subvencions per les entitats que tenien adjudicada una parada de venda de menjar i begudes a La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2020

Pendent de convocatòria

Les Fires de Sant Narcís del 2020 es van haver de suspendre degut a les mesures adoptades per prevenir l’expansió de la pandèmia de la COVID-19. Per aquest motiu l'Ajuntament de Girona ha volgut donar suport a les entitats que tenien adjudicada una parada al Passeig de La Copa.

Subvencions a festivals d’interès cultural de la ciutat de Girona

Resolució

Aquestes subvencions es destinen al suport a activitats culturals, de promoció, i exhibició. Aquestes activitats s’han de portar a terme a la ciutat de Girona i han de ser obertes al conjunt de la ciutadania. A efectes d’aquesta subvenció, tindrà la consideració de festival aquell esdeveniment que programa un conjunt d’activitats culturals, que tenen lloc durant un període específic de temps, davant un públic genèric, i que no constitueixen la programació estable d’un equipament cultural.

Beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit Residència Girona Creativa

Pendent de convocatòria

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de beques de suport a la creació en arts visuals contemporànies per al desenvolupament de projectes artístics vinculats a l’intercanvi de residències artístiques en el marc del programa Bòlit Residència Girona Creativa del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, amb l’objectiu de promoure la producció i creació contemporània dels artistes del territori. Les convocatòries determinaran els espais, àmbits i modalitats artístics específics objectes de l’ajut.