Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Subvencions | Cultura

Ajuts i subvencions de cultura

Publicador de continguts

Ajuts Girona Kreas

Resolució

Ajuts consistents en beques i subvencions destinades a fomentar la formació, la creació i la producció artística, vinculades a la ciutat de Girona, en relació als camps artístics de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, els audiovisuals, els videojocs i multimèdia i la cultura tradicional i popular.

Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office

Resolució

Aquestes ajudes es dirigeixen a creadors/creadores o productores, tant professionals com emergents, que vulguin desenvolupar un projecte, o una fase d’un projecte, amb finalitat creativa dins del marc d’un acompanyament audiovisual i cinematogràfic. La tipologia de projectes podrà ser de: curtmetratges, llargmetratges i pilots de sèrie de ficció, de documental i/o d’animació El procés de desenvolupament o bé d’orientació professional d’aquest programa es portarà a terme a la ciutat de Girona.

Subvenció Amplia Cultura

Resolució

La subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementaries a l’oferta municipal o amb finalitat inclusiva i d’acció social. Aquestes subvencions es destinen a suport a activitats culturals, de promoció i exhibició, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l’oferta cultural municipal i que, per tant, cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat A). Acompanyament artístic

Resolució

Es tracta d’un programa especialitzat que acompanya els músics en el seu procés professionalitzador a partir d’un pla d’accions dissenyat a mida per a cada grup. Les ajudes consisteixen en la contractació de serveis de professionals que acompanyen i fan de mentors als projectes seleccionats, així com en la cessió d'espais i de recursos.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat B). Primers enregistraments

Resolució

S’adreça a grups novells que es trobin en un estadi inicial de la seva carrera i sense material fonogràfic publicat. L’objectiu de la convocatòria és impulsar la creació musical emergent a Girona, i es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Es concedeixen fins a dues ajudes a grups per a realitzar el seu primer enregistrament (entre 2 i 4 temes). El suport consisteix en la cessió gratuïta de l’estudi de gravació i l’acompanyament d’un productor musical que orienta les bandes tant en la vessant artística com tècnica de l’enregistrament.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat C). Residències internacionals

Resolució

Programa de beques que té la voluntat de promoure la internacionalització i la mobilitat artística. Estan destinades a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics que resideixen a diferents regions o països. S’accepten propostes inèdites i no estrenades de qualsevol estil de música, projectes que impliquin la mobilitat artística i que necessitin desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. La beca consisteix en la cessió d’espais i en un ajut per finançar una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà - Centre de Creació Musical, que hauria de tenir lloc entre el mes de setembre 2020 i el mes de juny de 2021. A partir de l’import atorgat, els beneficiaris seran els responsables de coordinar els detalls de la residència, com ara desplaçaments, allotjament, i manutenció, entre d’altres.

Suport a la creació de La Marfà (modalitat D). Orquestra resident

Resolució

El programa consisteix en la selecció d’una formació orquestral de música moderna (big band) que rebrà suport econòmic per realitzar, durant els anys 2020 a 2022, un projecte de creació i residència a La Marfà - Centre de Creació Musical. La residència passa per convertir La Marfà en l’espai d’assaig i creació dels diferents programes anuals que la formació desenvolupi.

Beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit Residència Girona Creativa

Pendent de convocatòria

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de beques de suport a la creació en arts visuals contemporànies per al desenvolupament de projectes artístics vinculats a l’intercanvi de residències artístiques en el marc del programa Bòlit Residència Girona Creativa del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, amb l’objectiu de promoure la producció i creació contemporània dels artistes del territori. Les convocatòries determinaran els espais, àmbits i modalitats artístics específics objectes de l’ajut.

Subvencions a festivals d’interès cultural de la ciutat de Girona

Pendent de convocatòria

Aquestes subvencions es destinen al suport a activitats culturals, de promoció, i exhibició. Aquestes activitats s’han de portar a terme a la ciutat de Girona i han de ser obertes al conjunt de la ciutadania. A efectes d’aquesta subvenció, tindrà la consideració de festival aquell esdeveniment que programa un conjunt d’activitats culturals, que tenen lloc durant un període específic de temps, davant un públic genèric, i que no constitueixen la programació estable d’un equipament cultural.

Subvencions per a biblioteques escolars. Curs 2020-2021

Resolució

Subvenció per finançar les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat a fi que puguin complir la seva funció com a facilitadores d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora.