Enquesta espais lliures de fum | Promoció de la Salut
Arran de la consulta popular que es va posar en marxa el passat mes de novembre per tal d'identificar nous espais comunitaris lliures de fum, l’Ajuntament de Girona i l’Associació Contra el Càncer a Girona marcaran els entorns dels centres cívics de la ciutat com a espais lliures de fum.
Un total de 847 persones van respondre l’enquesta, a través de la qual es van recollir 911 respostes. D’aquestes, 284 van especificar que s’havien de convertir en espais sense fum els entorns dels centres cívics o espais on es realitzin activitats col·lectives; 261, l’entorn d’espais esportius com pavellons i camps de futbol municipals; 246, les zones enjardinades, i 120, altres punts com terrasses de bars i restaurants, parcs infantils, parades d’autobús o al voltant de centres mèdics o educatius.
L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar la població sobre la importància d’evitar el fum del tabac en zones de convivència comuna per afavorir la preservació de la salut. La intenció és remoure consciències a favor de dur una vida saludable i de posar el fre a l’impacte del tabac, sobretot pels menors. El següent pas serà treballar amb l’objectiu que els entorns dels centres esportius municipals es converteixin també en espais lliures de fum.
L’Associació Contra el Càncer va engegar aquesta campanya en àmbit nacional el passat mes de maig, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac que té lloc cada 31 de maig. L’acció forma part d’una proposta l’objectiu final de la qual és impulsar l’ampliació de l’actual Llei antitabac i assolir que el 2030, en la línia amb la Unió Europea, s’aconsegueixi la primera generació lliure del fum del tabac.