Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona rebrà el Premi d'Europa 2016 del Consell d'Europa divendres 8 de juliol

Es farà un acte institucional de lliurament del guardó, obert a la ciutadania, al Teatre Municipal.

Girona rebrà el Premi d’Europa 2016, que atorga anualment el Consell d’Europa, el divendres de la setmana que ve, dia 8 de juliol. El lliurament del guardó es farà en el marc d’un acte institucional obert a la ciutadania que tindrà lloc al Teatre Municipal de la ciutat a les 17 h. A la cerimònia hi assistiran, entre altres autoritats, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva; el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Pedro Agramunt, i el president de la Subcomissió del Premi d’Europa de la Comissió d’Afers Socials, Salut i Desenvolupament Sostenible de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jean-Claude Frécon. 

“El Premi d’Europa és un premi de tota la ciutat i per això és un acte que volem compartir amb la ciutadania gironina. A més, és un honor per Girona poder rebre aquest premi amb les autoritats europees que ens acompanyaran durant la cerimònia”, ha ressaltat l’alcaldessa Marta Madrenas. 

L’acte comptarà amb la salutació de les ciutats agermanades amb Girona (Albi, Bluefields, Farsia i Reggio Emilia) i amb la presència de membres del teixit associatiu i de la societat civil gironina. L’associació ACAPS, juntament amb els nens i nenes sahrauís que s’estiguin aquest estiu a la ciutat, explicarà el projecte “Vacances en pau” i sis gironins i gironines de diferents generacions exposaran què significa Europa per a la ciutat. El Cor Preludi, format per alumnat d’instituts de secundària de Girona, amenitzarà la cerimònia amb la interpretació de diversos temes de la Cantata per la Pau. 

L’acte finalitzarà amb una visita a l’exposició “El Premi d’Europa. Europa de ciutat en ciutat”, del Consell d’Europa, que estarà ubicada al vestíbul del Teatre Municipal, i amb una audició i ballada de sardanes a la plaça del Vi, a càrrec de la cobla Bisbal Jove i que compta amb la col·laboració de l’Amics de la Sardana Terranostra. 

El Premi d’Europa és el màxim reconeixement que pot rebre una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu i el lliura anualment el Consell d’Europa amb l’objectiu de reconèixer el foment de l’ideal europeu de les ciutats del continent. En aquesta edició, Girona es va imposar a les altres candidatures presentades aquest any: les ciutats alemanyes de Bamberg i Sinzing, la localitat ucraïnesa d'Ivano-Frankivsk i el municipi polonès de Lublín. L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va donar a conèixer el guardó d’aquest any el passat 20 d’abril. 

Programa de la jornada
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.