Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona guanya el Premi d'Europa 2016 que atorga anualment el Consell d'Europa

Aquest guardó és el màxim reconeixement que pot rebre una ciutat europea per les seves accions en l'àmbit europeu.

El Consell d’Europa ha distingit Girona amb el Premi d’Europa d’aquest 2016, el màxim guardó que lliura aquesta institució europea anualment i que té com a objectiu reconèixer el foment de l’ideal europeu de les ciutats del continent. Girona s’ha imposat a les altres candidatures d’aquesta edició dels premis: les ciutats alemanyes de Bamberg i Sinzing, la localitat ucraïnesa d’Ivano-Frankivsk i el municipi polonès de Lublín.

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa ha donat a conèixer els premis aquesta tarda. En el comunicat que ha fet públic el Consell, ha lloat les nombroses iniciatives mitjançant les quals Girona ha demostrat el seu “ferm compromís” amb Europa: “Girona és molt activa en les múltiples iniciatives que demostren el seu ferm compromís amb Europa. Busca ser una ciutat educativa i solidària i dóna suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de pau i el respecte dels drets humans”.

Aquest reconeixement valora tant la tasca de l’Ajuntament com la de les institucions, la dels agents locals i la dels ciutadans i ciutadanes de Girona en el desplegament d'iniciatives, d'accions i de projectes en àmbits diversos, contribuint al reforçament dels lligams i del sentiment de pertinença europea, que són els objectius que els Premis d'Europa promouen. El 2013 Girona ja havia rebut la Placa d’Honor del mateix Consell d'Europa i anteriorment, el 1984, la Bandera d’Honor d’Europa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s’ha mostrat molt satisfeta per l’obtenció d’aquest premi i ha destacat que reforça l’aposta gironina per esdevenir una ciutat de referència a Europa: “Girona ha sigut sempre una ciutat amb una clara vocació europea, que s’ha emmirallat en els valors de defensa dels drets humans i les llibertats democràtiques que representa el Consell d’Europa”. Madrenas també ha destacat que el premi reconeix la tasca de l’Ajuntament en la lluita contra les desigualtats i a favor de la cultura de la pau. En aquest sentit, ha assegurat que la ciutat farà un pas més per consolidar aquesta línia. “Entre els nostres compromisos hi ha el de fer de Girona una ciutat de pau i drets humans. Hi estem treballant, i el premi ens estimula encara més a seguir potenciant aquesta estratègia”, ha manifestat.

El Premi d’Europa va ser creat el 1955 per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa i és la màxima distinció que es pot atorgar a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca per una visita a les institucions europees per als joves de la ciutat guanyadora.

The Europe Prize
Girona in Spain is the winner of the 2016 Europe Prize
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 135 resultats.