Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Institut Ermessenda guanya la sisena edició de la Beca Girona Premi d’Europa amb el projecte “Europa amb iniciativa”

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha lliurat al centre educatiu el diploma que certifica el reconeixement obtingut.

L’Institut Ermessenda, amb el projecte “Europa amb iniciativa”, ha guanyat la sisena edició de la Beca Girona Premi d’Europa que atorga anualment l’Ajuntament de Girona. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha lliurat aquest migdia el diploma que certifica el guardó a la directora del centre educatiu, Anna Roig, en un acte al mateix institut. També hi ha participat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergès.

“La ciutat de Girona ha cregut sempre en Europa, en una Europa que ha d’estar al servei de les persones i que treballi amb valors com la pau. Espais i projectes com aquesta beca són importants per conèixer els valors que van donar lloc a la construcció d’aquesta institució”, ha afirmat l’alcalde de Girona, qui ha demanat als i les joves que “no us conformeu amb allò que teniu, a partir del que veieu a Estrasburg penseu què s’ha de millorar a Europa i també a la nostra ciutat”.   

"Des de Girona considerem que és important conèixer bé les institucions europees, especialment el Consell Social d'Europa, que és qui promou aquesta beca. Però també és molt important aprofundir en els valors, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans i la cultura de la pau, treballant-ho a les aules, tal com fan els instituts de la nostra ciutat amb aquest i altres projectes", ha ressaltat la regidora Queralt Vila Vergès.

El projecte guardonat vol fomentar l’aprenentatge del funcionament de la Unió Europea i investigar com els i les joves poden prendre una part més activa en les seves iniciatives i projectes. Es tracta d’una proposta transversal, multidisciplinària i de treball en equip que vol despertar l’interès per Europa i els seus valors entre els nois i noies de l’institut.

Amb aquesta beca els i les joves participants en el projecte tindran l’oportunitat de conèixer les institucions europees realitzant un viatge a Estrasburg.

La ciutat de Girona va rebre l’any 2016 el Premi d’Europa que concedeix l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, distinció que es fa cada any a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. Girona va ser distingida per ser una ciutat educativa i solidària que dona suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de la pau i el respecte dels drets. Una de les accions que incloïa el guardó era una beca per a un institut de Girona per tal de conèixer les institucions europees. Aquell any el premi es va lliurar al projecte #Euroteens Ensemble de l’Institut Santiago Sobrequés.

Des del consistori es va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa i es va impulsar la Beca Girona Premi d’Europa, que enguany ha celebrat la sisena edició. Es tracta d’una beca dotada amb 10.000 euros que s’adreça als centres d’educació secundària obligatòria de la ciutat i que té com a objectius principals fomentar el coneixement de la realitat europea entre la joventut gironina; promoure el compromís dels i de les joves gironins amb Europa, i treballar els valors de les llibertats democràtiques, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau. La beca ja s’ha atorgat en altres edicions a l’Institut Santa Eugènia, a l’Institut Carles Rahola i a l’Institut Montilivi.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 141 resultats.