Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, reconegut internacionalment per al projecte de millora de la xarxa de comunicacions municipal

Huawei ha qualificat com a cas d’èxit el projecte de desenvolupament tecnològic del consistori gironí en la convenció europea anual de la companyia.

L’Ajuntament de Girona ha rebut un reconeixement internacional per al projecte de millora de la xarxa de comunicacions municipal que ha posat en marxa. El fabricant que ha proveït la tecnologia necessària per a la modernització del sistema, Huawei, ha qualificat com a cas d’èxit el projecte de desenvolupament tecnològic del consistori gironí en la convenció europea anual de la companyia, que ha tingut lloc a París els dies 15 i 16 de novembre. Personal del Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament de Girona han intervingut en l’esdeveniment per explicar el projecte de xarxa que s’ha implementat i han participat en una taula rodona sobre transformació i millora de l’eficiència dels serveis digitals.

El projecte gironí, que compta amb una subvenció dels fons europeus NextGeneration, ha consistit en redissenyar la xarxa informàtica, modernitzar el centre de dades i incrementar el rendiment de les connexions amb velocitats de transmissió de 10, 25, 40 i 100 Gb per segon. Altres millores aconseguides han estat la simplificació de l’administració del sistema, la visibilitat de l’entorn (mitjançant analítica de Big Data capaç de preveure possibles incidències i efectuar diagnòstics més acurats i ràpids en cas d’avaries o mal funcionament), millorar la seguretat de la xarxa reduint la possibilitat d’atacs i augmentar la seva resiliència i capacitat de creixement. 

Alhora, aquesta millora també ha permès definir un sistema de comunicacions que permeti en un futur comptar amb una ciutat intel·ligent, en la qual es preveuen tenir milers de dispositius connectats a través de tecnologies de comunicació totalment diverses. També s’ha desplegat la xarxa WiFi6 a l’interior dels edificis municipals, que permet una major qualitat del sistema quan hi ha molts dispositius connectats.  

El projecte presentat suposa un salt endavant en la gestió de la xarxa de dades i permetrà proveir de millors serveis als diferents edificis de forma molt més senzilla i segura. També permetrà disposar de mètriques i analítiques molt avançades que permetran avançar-se a problemes i possibles colls d’ampolla.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.