Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona assisteix en una trobada internacional sobre decreixement i transició ecosocial

El regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot, s’ha desplaçat fins a Zagreb (Croàcia) amb l’objectiu de conèixer i recollir propostes per proposar i aplicar a la ciutat

Imatges de la trobada del regidor Sergi Cot amb l'alcalde de Zagreb i amb autoritats de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha assistit aquesta setmana a la novena edició del Congrés Internacional sobre el Decreixement que té lloc a Zagreb del 29 d’agost al 2 de setembre. El regidor d’Acció Climàtica del consistori, Sergi Cot, s’hi ha desplaçat amb l’objectiu de recollir propostes per aplicar a la ciutat de Girona en matèria de transició ecosocial des del punt de vista i la responsabilitat de les ciutats.

El congrés ha reunit més de 600 assistents d’arreu del món, entre persones acadèmiques referents, professionals, activistes i representants polítics, per debatre i presentar discursos alternatius sobre els impactes globals més recents sobre el clima, el planeta i les persones, i els possibles camins de transformació cap a l'adaptació, la mitigació i la resiliència en el context actual i futur.

Durant el congrés, Cot s’ha reunit amb l’alcalde de Zagreb, Tomislav Tomašević, i amb membres del govern local de la capital croata i els organitzadors de la trobada, com el sociòleg i regidor de Zagreb, Branko Ancic; l'urbanista i membre de Research and Degrowth i Dark Matter Lab i EU Net Zero Cities, Michael Duff, i l’investigador sènior de l’ICTA (UAB) i membre de Research and Degrowth, Giacomo D’Alisa.

El regidor d’Acció Climàtica serà l’únic representant d’un govern local de Catalunya que participarà aquest dissabte a la jornada enfocada a la transició ecosocial des de les ciutats en el marc del mateix congrés. “Poder assistir a un congrés d’aquesta magnitud i importància és una gran oportunitat d’aprenentatge i de possibilitat de fer xarxa amb les persones i entitats internacionals de referència que estan al capdavant d'importants projectes d'investigació en alternatives en matèria de transició ecosocial, amb la voluntat de poder-ho aplicar a Girona a través de les polítiques públiques innovadores que desenvoluparem en els propers quatre anys des del govern de la ciutat per fer-la més adaptada, resilient i justa”, ha remarcat el regidor Sergi Cot.

En aquesta edició del congrés, a través de centenars de ponències i tallers diversos, s’hi ha tractat temes com l’anàlisi de la relació entre l'economia neoliberal i els seus impactes climàtics; la presentació d'economies i propostes alternatives; polítiques climàtiques transformadores; la justícia climàtica i polítiques públiques; els darrers avenços en tecnologia i ciència per al decreixement; com comunicar el decreixement dins una societat hiperconsumista, i el decreixement com a projecte polític, entre d’altres. La primera edició del congrés va tenir lloc l’any 2008 a París i s'ha confirmat que l'edició de l'estiu vinent es farà a Galicia.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.